PR Cikkek

Közeledik a karácsony - tippek a stressz- és ártalommentes ünnepekért (x)

Létrehozva: 2023.12.11.

A karácsony a szeretet és az öröm ünnepe – legalábbis annak kellene lennie. Sokan azonban egyáltalán nem ilyen felhőtlennek élik meg ezt az időszakot, gondoljunk csak a nagy tömegre, a sütés-főzésre, vagy a karácsonyfa díszítésre, stresszesen és kimerülten ülnek már az ünnepi asztalhoz. Pedig léteznek egészen egyszerű megoldások az idegeskedés megelőzésére, vagy a kevésbé ártalmas stresszcsökkentésre ebben az időszakban is. Mutatunk néhány tippet, hogy idén igazán pihentető lehessen az ünnep!

Egy bizonyos szintig a stressz természetes része az életünknek, hiszen nincs olyan ember, aki ne élt volna meg akár a munkahelyén vagy más szituációban nehéz helyzeteket. „A probléma abból ered, ha ez az állapot eluralkodik a mindennapjainkon, és nem teszünk semmit azért, hogy feloldjuk” – mondja Dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológus, aki szerint a tartósan fennálló negatív stressz könnyen érzelmi és testi tünetek kialakulásához vezethet. „Az ünnepek alatt ezért különösen fontos figyelmet szentelnünk a stresszcsökkentésnek, az ajándékok utáni rohangálás, a vendéglátás és a családi látogatások ugyanis extrán megterhelők lehetnek.” 

Having,Fun,Together,At,A,Christmas,Fairy.,Young,Cheerful,Couple
Fotó: Shutterstock 

Az alábbi egyszerű tippek sokat javíthatnak a közérzetünkön: 

  1. Tervezz előre! Írj egy listát azokról a feladatokról, amiket el kell végezned még az ünnepek előtt, és azokról a dolgokról is, amiket szeretnél megvalósítani. A tervezés segíthet elkerülni az utolsó pillanatos hajtást, ami az egyik leggyakoribb stresszforrás ebben az időszakban. 
  2. Amit lehet, vegyél meg online! Használd a webshopokat, hogy elkerüld a bevásárlóközpontokban tolongó tömeget. Azonban ügyelj arra, hogy időben feladd a rendelésed, mert az ünnepek előtt megnövekedhet a webáruházak kiszállítás ideje. 
  3. Fogadj el segítséget! Az ünnepek az együtt töltött időről szólnak, nem csak a feladatokról. Sokunk számára nehéz segítséget kérni, pedig a legtöbb esetben a környezetünk szívesen megadja azt a támogatást, amire szükségünk van. Ráadásul a szeretteinkkel közös főzés vagy dekorálás igazi minőségi együtt töltött idő lehet.
  4. Ahol csak lehet, csökkentsd az ártalmakat! A nagy ünnepi lakomák után nem árthat beiktatni egy kis testmozgást, ami az emésztés mellett a stresszcsökkentést is támogatja. Azoknak pedig, akik rendszeresen dohányoznak, érdemes tájékozódniuk a különböző ártalomcsökkentett megoldásokról, például a hevítéses dohánytermékekről, az e-cigarettáról és a nikotinpárnáról. A nikotinfogyasztásnak ugyanis már nem csupán a klasszikus cigaretta az egyetlen módja, amelyben a dohány égése közben képződő károsanyagok belélegzése okozza az ártalmak jelentős részét. Az alternatív dohányipari termékek tartalmaznak ugyan nikotint, de égéssel nem jár használatuk, így a hagyományos cigarettákkal szemben alacsonyabb károsanyag-kitettséggel járnak. *
  5. Önmagadnak is ajándékozz időt! Végezetül pedig ne csak másokra gondolj: idén szánj egy estét wellnessre, olvasásra vagy bármilyen olyan tevékenységre, ami feltölt.

*A bizonyítékok széles körére alapozva, és feltételezve, hogy teljes mértékben leszoknak a cigarettáról. Ezek a termékek nem kockázatmentesek, és függőséget okoznak.

Photo,Of,Cute,Lady,Sit,Sofa,Hold,Netbook,Eat,Biscuit
Fotó: Shutterstock 

A cikk társadalmi felvilágosítás céljából létrejött, reklámcélokat nem szolgáló tájékoztatás, amely a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. megrendelésére készült. Kérjük, további információkért látogassa meg az égéshelyett.hu oldalt.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16997898_auto_resized.png
origo.hu

Európa elpusztulhat emiatt a drámai háborús döntés miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/25444_resized.jpg?avcount=1709085618
origo.hu

Tóth Gabi elárulta, mit gondol Mikes Annáról - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16997906_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nincs is ennél édesebb: így rendezkedik Stohl Luca tüneményes kislánya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16998575_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Baj van a svédek tengerével? Szakértőt kérdeztünk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16993841_auto_resized.jpg
ripost.hu

Gyászol Koltai Róbert: „Még fel sem tudtam fogni”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16989421_auto_resized.jpg
vg.hu

Lottónyertes: egy ország irigyli, de nem jut csak úgy hozzá a pénzéhez – így fizeti ki a rekordösszeget a Szerencsejáték

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/25436_resized.jpg?avcount=1709085618
origo.hu

Alig férnek el a felsőben Metzker Viki hatalmas mellei - kép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/25385_resized.jpg?avcount=1709085618
life.hu

A tartós megoldás: a hüvelyflóra regenerálása a mindennapokban (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/25391_resized.jpg?avcount=1709085618
origo.hu

Így válasszunk műfüvet! Közel 40 százalékkal nőtt a műpázsitot választók száma ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16996681_auto_resized.jpg
borsonline.hu

29 évvel ezelőtt nyert a lottón, még mindig megvan a mesés vagyona: elárulta a titkát a milliomos

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16997403_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Szenzáció: topcsapatok érdeklődnek a magyar válogatott sztárjáért

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/02/GK7BGK1Y16zv9MMPyEQcNnNLdkGGFAjhyRGb12oXbrI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE4ODk1N2RiMDIxYTQwNDI4NGMyZGEzZmIwYjViNWY3.jpg
PR Cikkek

Alsónadrág vs. pizsama, avagy miben töltik az éjszakát a férfiak? (X)

https://cdn.borsonline.hu/2024/02/TAv2H4psb9DNpIboV7_At191BV4YQMqBBfb5ufEqyRU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQyNzA4MWE0Njc5MjQxNGY4NTEwZmQzMGViOTI0MTFl.jpg
PR Cikkek

Három szuper tipp a megfelelő melegítőnadrág kiválasztásához (x)