PR Cikkek

65. alkalommal rendezik meg az Év Sportolója Gálát (x)

Létrehozva: 2023.01.08.

Immár 65. alkalommal rendezik meg január 9-én a nyolcadik éve már M4 Sport – az Év Sportolója Gála néven futó díjkiosztó gálát, amelyen idén tizenegy kategóriában díjazzák a mögöttünk hagyott esztendő legkiválóbb sportteljesítményeit, illetve életműdíjat is átad a gálát szervező Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ).

Az 1958-as kezdetekkor még a MÚOSZ Bajza utcai székháza volt a helyszín, azóta a Budapest Sportcsarnoktól a Kempinski Szállón át az Akvárium Klubig számtalan épület adott otthont az eseménynek, amelyet az elmúlt hét évben a Nemzeti Színházban rendeztek, idén mutatkozik be új helyszínként a frissen felújított budapesti Operaház, ahol immár ezeregyszáz néző előtt lehet megtartani a rangos gálát, amely évek óta már a magyar sport legnagyobb ünnepe.

Év Sportolója Gála
A helyszín, az Operaház

Öt kategóriában (az Év férfi sportolója, az Év női sportolója, az Év csapata a hagyományos csapatsportágakban, az Év csapata az egyéni sportágaknál és az Év edzője) a sportújságírók, az MSÚSZ tagjai szavazhattak, idén 423-an adták le a voksukat. Egyes kategóriákban szakmai zsűri döntött a győztesről, így az Év fogyatékos csapata, az Év fogyatékos férfi sportolója és az Év fogyatékos női sportolója kategóriákban a fogyatékos sportolókkal foglalkozó szakmai testület szavazott, az Év E-sportolója-díjra a Magyar E-Sport Szövetség (HUNESZ) három jelöltje közül az MSÚSZ elnöksége választotta ki a győztest, miként az Év szabadidős sportrendezvénye kategóriában is, amelyben pályázni lehetett. Tavalyelőtt bevezetett új kategória az Év sportpillanata-díj, amelynek odaítélése részben a szurkolóktól is függ: a legjobb háromba ugyanis azok a momentumok kerültek be, amelyekre a legtöbben szavaztak a gála névadó szponzora, az M4 Sport honlapján, az m4sport.hu-n. Ebből a háromból aztán egy szakmai zsűri választotta ki a végső győztest, a zsűri elnöke Novotny Zoltán rádióriporter, a közmédia legendája, az MSÚSZ tiszteletbeli elnöke.

M4 Sport Év Sportolója 2019 - Nemzeti Színház - 2020.01.16.
Csoportkép a 2019-es gáláról  Fotó: MSUSZ László Zsigmond

Szinte minden kategóriában lehetetlen megtippelni a végső győztest, hiszen remek évet zárt a magyar sport, több fantasztikus teljesítmény, ami máskor akár győzelmet is érhetne, 2022-ben a legjobb három közé sem tudott bekerülni. A férfiaknál például a budapesti vizes vb-n világcsúcsot úszó Milák Kristóf, a téli olimpiák első magyar aranyérmét nyerő rövid pályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaoang és a címvédő, háromszoros olimpiai bajnok vívó, a tavaly egyéni vb-címet nyerő Szilágyi Áron verseng a Zema Ékszerház 21 karátos arannyal és 23 karátos platinával bevont porcelántrófeájáért – enyhén szólva sem könnyű a választás. De a nőknél is óriási verseny lehetett az egyéniben vb-ezüstérmes öttusázó, Gulyás Michelle, a müncheni multisport Eb-n aranyérmes tornász, Kovács Zsófia és szintén a müncheni multisport Eb-n 100 méter gátfutásban ezüstérmes Kozák Luca között. Vagy említhetnénk a hagyományos csapatsportágakat, ahol az első magyar női Euroliga-győztes Sopron Basket kosárlabdacsapatnak kell „megküzdenie” a trófeáért az Európa-liga-csoportgyőztes ferencvárosi futballistákkal és a kis híján Nemzetek Ligája-csoportgyőztes, az angolokat oda-vissza, és idegenben a németeket is legyőző labdarúgó-válogatottal.

Év Sportolója Gála
A tavaly férfi és női győztes, Szilágyi Áron és Csipes Tamara  Fotó: MSUSZ László Zsigmond

Díszvendég és díjátadó lesz az Operában Magyarország köztársasági elnöke, Novák Katalin; a felvidéki parasíző, a 2019-ben a Laureus-gálán a világ legjobb fogyatékos sportolójának megválasztott, 11-szeres paralimpiai bajnok Farkas Henrietta; Magyarországra utazik a gála kedvéért két legendás futballedző, az 1994-ben Bajnokok Ligája-győztes olasz Fabio Capello és a horvát válogatott szövetségi kapitányaként 2018-ban vb-ezüstöt, 2022-ben vb-bronzot nyerő Zlatko Dalic is. Mint ahogy díjat ad át a világbajnok, aranylabdás, 150-szeres válogatott német futballikon, a korábban magyar szövetségi kapitányként is dolgozó Lothar Matthäus.

De nem csupán a díjazottak és a díjátadók között találhatunk sztárokat, a nyolcadik éve a gála kreatív producereként ismert Szabó László ezúttal is fantáziadús műsorszámokat álmodott színpadra, fellép mások mellett a kultikus KFT zenekar, jelenetek láthatók-hallhatók a Kőszívű – A Baradlay-legenda című musicalből, a fináléban a Fekete Vonat Hol van az a lány? és a ValMar Úristen című számainak egyvelege kerül színpadra Szikora Robi közreműködésével, a Himnuszt pedig az X-Faktor tizedik évadának felfedezettje, a közösségi médiában rendkívüli népszerűségnek örvendő Paulina énekli.

A gálát az M4 Sport élőben közvetíti hétfőn 19.30 órától, a műsorvezető-házigazda a közszolgálati sportcsatorna riportere, Mohay Bence lesz, a vörös szőnyegnél pedig Ujvári Máté sportriporter fogadja az érkezőket.

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17083584_auto_resized.png
origo.hu

Megdöbbentő dolog derült ki Deutsch Anita és Kinizsi Ottó házasságáról – videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26470_resized.jpg?avcount=1711718114
origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17082722_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Remegő hanggal jelentkezett be Ördög Nóra: támadás történt az Ázsia Expressz szállodájában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17087648_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Ezzel a fotóval mondatná le Orbán Viktort Pankotai Lili (FOTÓ)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086745_auto_resized.jpg
ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088267_auto_resized.jpg
vg.hu

Rákay Philip reagált a Most vagy soha! második hétvégi nézőszámára

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26469_resized.jpg?avcount=1711718114
origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091959_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088538_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711718114
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091872_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/8eK_vTOhfWhlKUbvsCsePUVCX9HBa8EEijXqk__FAyg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyOTlkYjBjZjdiODRjM2E5MzQ1NTI4ZDc5MGU2OTMz.jpg
PR Cikkek

Lelki utazás Mező Misivel a Jézus és... 2. évadában (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/FrlBlEnP7IcifqfDdz8LBC7uwPOWtVxIw3RVSUPguWM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE4NDMyZjVlMzdjMDQxNWI4YWMxYWE2ZGU4ZDkwM2Nh.jpg
PR Cikkek

Hogyan készüljünk fel az első horgászútra? (x)