PR Cikkek

4 érv a családi társasjátékok mellett (x)

2022. május 11. szerda 17:10

Ahogy kijön a jó idő, a legtöbben kirándulni mennek a közeli erdőkbe és parkokba, így a családi társasjátékok a téli és őszi hónapok, illetve a borongós, esős délutánok során jelentenek kiváló kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Forrás: egyszerbolt.hu

Az elmúlt 2 évben megnőtt a kereslet a családi társasjátékok iránt, hiszen egy jól megválasztott társas igazán össze tudja hozni a családtagokat még akkor is, ha nagy a korkülönbség köztük vagy mindenkinek más az érdeklődési köre. Íme négy érv a családi társasjátékok mellett:

Segítheti a kooperációt

Rengeteg családi társasjáték kooperatív, így a kisebbek számára remek lehetőséget nyújt egy délutáni társas arra, hogy megtanulják milyen az, amikor az egész családnak együtt kell működnie azért, hogy megnyerje a játékot.

Fejleszti a döntéshozó képességet

Nem minden családi társas áll egy játéktáblából, néhány bábuból és egy dobókockából, hiszen számos egész bonyolult szabályzattal rendelkező típus is van már a piacon. Ezeket persze többnyire inkább a tinédzserek és szüleik szokták játszani, viszont itt már gondolkodni kell, hiszen ha rosszul döntünk, elveszíthetjük a játékot. Így egy nehezebb típusú családi társas fejlesztheti a döntéshozó képességet is.

Türelemre tanít

A család kisebb tagjai számára a világ közepe mindig ott van, ahol ők vannak. Egy könnyed hangulatú családi társasjáték viszont segítheti megtanítani őket arra, hogy nemcsak ők vannak a világon, hanem a család többi tagja is, hiszen minden körben csak egyszer jöhet valaki. Így a társas megtanítja a kicsiket arra, hogy legyenek türelemmel, s próbálják meg megvárni, míg az ő körük jön.

Emlékeket gyűjthetünk egy jó családi társasjátékból

Számos olyan családi társasjáték van, amely rendkívül vicces helyzetekbe hozza a játékosokat, pláne akkor, ha valamilyen szabály szerint kell beszélni, mutogatni vagy rajzolni. Sok család emleget fel olyan “mutatványokat” vagy “szerepléseket”, amelyek a mai napig emlékezetesek, hiszen rengeteget nevetett az “elkövető” tehetségén az egész család.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meg akarta büntetni a rendőr a munkagépest, olyan bosszú jött, amire senki se számított - videó

vg.hu

Elképesztő, emelt bérrel sem találnak szakácsot Hosszú Katinka bisztrójába

borsonline.hu

3 fiatal életét követelte: rosszul felszerelt téligumi volt a felcsúti „halálautón”

vg.hu

Ablakot törtek a klíma nélküli vonatkocsiban rekedt utasok

metropol.hu

Ezt tedd, ha a rekkenő hőség idején a társasház nem engedi, hogy használd a klímádat

borsonline.hu

Súlyos dolgokat állít az utolsó szó jogán VV Fanni feltételezett gyilkosa

mindmegette.hu

4 koktél + 1 pezsgőlimonádé, amivel feldobhatod a kerti partit

borsonline.hu

Új életet kezd Olaszországban, ebből él majd az Operett sztárja

borsonline.hu

Több megyére riasztást adtak ki, jégeső is eshet

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

További cikkek