PR Cikkek

Így lehetsz sikeres Black Friday vásárló (x)

Címkék
black friday

Bors

Létrehozva: 2021.10.22.

Közeleg az év legnagyobb vásárlási akciója, a Black Friday. A piacvezető kereskedők hónapok óta készülnek a leárazáskampányra; ideje nekünk is készülni kicsit, hogy lecsaphassunk a legjobb ajánlatokra, és elkerülhessük a kockázatos vásárlásokat.

Forrás: Pixabay

A Black Friday néven emlegetett vásárlási láz a lapostévékért civakodó amerikaiakról vált közismertté Magyarországon; noha a 90 százalékos leárazások nem életszerűek, jelentős megtakarításra tehetünk szert, ha figyelmesen és körültekintően vásárlunk.

Mindenki szeretne néhány ezer forintért 4K tévét, játékkonzolt vagy hűtőszekrényt vásárolni, ez azonban aligha valósulhat meg. Minden egyes termék haszonkulccsal kerül a kínálatba; a kimagasló leárazások annak köszönhetők, hogy a nagy volumeneket értékesítő kereskedők előnyös gyártói és beszállítói egyezségeket képesek kötni a szóban forgó készletekre. Ennek köszönhetően a piacvezető szereplőknél előfordulhatnak rendkívül előnyös ajánlatok, beszerzési ár alatt azonban nem vásárolhatunk – foglalja össze a megkérdezett marketingszakértő.

Magyarországon a Black Friday 2021-ben is elsősorban az online térben zajlik. A hagyományos boltokban a leárazások kisebb készletekkel valósulnak meg, ráadásul a fizikai terek nem alkalmasak a nagyobb embertömegek egyidejű kiszolgálására. Az online térben azonban nem kell ilyen korlátokkal számolni; amennyiben rendelkezésre állnak a megfelelő informatikai erőforrások, percenként akár több ezer vásárlás szolgálható ki. Az eMAG oldalán található információk szerint a 2020-as fekete pénteken 293.314 terméket rendeltek; ekkora mennyiség értékesítése egy hagyományos szaküzlet esetében alighanem elképzelhetetlen lenne.

A webáruházak tehát biztosítják a széles termékkínálatot, csupán az a kérdés, hogy ezek a leárazások valóban kedvezők-e a vásárlók számára. Szerencsére van segítség, hiszen az ár-összehasonlító oldalak használatával könnyedén feltérképezhetjük, a többi forgalmazónál milyen áron vásárolható meg a kiszemelt termék, sőt azt is láthatjuk, hogy az előző időszakokban milyen átlagárak voltak jellemzők az adott termékre vonatkozóan. Vagyis a felárazás-leárazás trükköt könnyedén lefülelhetjük, ha figyelmesek vagyunk. Jó hír, hogy a jövőben az árazáspolitikára szigorúbb szabályozás vonatkozik majd, így a kereskedők rákényszerülnek a figyelmesebb és tisztességesebb gyakorlatra.

A kellemetlenségek és a csalódások elkerülése érdekében néhány tényszerű információt mindenképpen érdemes tudni a fekete péntekkel kapcsolatban. Ilyenkor nem csak a webáruházak raktárai, hanem a teljes logisztikai szolgálatószektor extrém terhelés alatt áll. Egyetlen nap és hétvége alatt egy egész hónap forgalmának megfelelő rendelésállomány keletkezik, ami jelentős hányada házhozszállítással kerül a fogyasztóhoz. A logisztikai szolgáltatók megnövelt erőforrások bevonásával sem képesek csúszás nélkül teljesíteni a rájuk rótt feladatokat. 

Érdemes tehát tisztában lennünk azzal, hogy a fekete pénteken rendelt csomagok késve érkeznek meg hozzánk. Ha ezt el tudjuk fogadni, akkor a Black Friday leárazásakcióinak köszönhetően akár jelentős kedvezményekben részesülhetünk. 

Mindenképpen érdemes felhívni a figyelmet a LogiNet és a Reacty Digital közös, reprezentatív felmérésére, amely az idei fekete péntekre vonatkozó előrejelzésekkel foglalkozik. A jelentés többek között kimondja, hogy a felhasználók 70%-a előnyben részesíti az ismert és megbízható kereskedőket, 13% pedig akkor is vásárol, ha az adott termékre nincs kifejezetten szüksége. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179231_auto_resized.jpg
origo.hu

Oroszország bejelentést tett a háború lezárásáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27660_resized.jpg?avcount=1714636821
origo.hu

Újabb eligazítást tartott a Présember, mutatjuk, kiket hívott meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180176_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177870_auto_resized.png
hirtv.hu

A Ruszwurm Kft. szerint folyamatosan fizetik az I. kerületi önkormányzatnak a használati díjat + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172724_auto_resized.jpg
ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180152_auto_resized.jpg
vg.hu

Elemző Magyarországról: a választások után konszolidációs program jöhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27656_resized.jpg?avcount=1714636821
origo.hu

Kiderült, mit vár el a lányától Kulcsár Edina

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178615_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ebben nem lesz köszönet: erre a 3 vármegyére sújt le a pokoli ítéletidő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714636821
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180398_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/qYarjVyF3BBjFGbp-zfy1kIrvMtBX6jf0THtRfTrv3k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y5NjRiMjMwZjZjZTQ5MDRiMjU3NDUwMjhmNWQ0OWMz.jpg
PR Cikkek

Hogyan legyünk környezettudatosak a tavaszi nagytakarítás során? (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/Ulh7JX0BCTkrNZ6A1-HjMK0APmr6zXsgfJD4Snluds8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzEzMmQ0YThmNWU4ZjQwMDM5NzA1MDFhNjFjYzIxMWQx.jpg
PR Cikkek

Hogyan segíthet a Tevékenységeim az Ön vállalkozásának? (x)