PR Cikkek

Online randi? Így lehet tökéletes az első benyomás! (x)

Címkék
mosolyfog

Bors

Létrehozva: 2021.05.11.

A pandémiás helyzet következtében átalakulóban van annak a gyakorlata, ahogyan az ismerkedés, vagy a társas és üzleti kapcsolatok zajlanak. Habár egyre inkább az online térben kell megtalálni az érvényesülés formáit, egy dolog továbbra is változatlan marad: a megnyerő első benyomás nélkülözhetetlen a sikerhez mind a társkeresés, mind az egyéb társas kapcsolatok terén. A pozitív kezdeti megítélésnek pedig lényeges eleme az esztétikus mosoly, méghozzá a szép és ápolt fogakkal együtt.

Forrás: Freepik

A szép és esztétikus mosoly fontossága a mindennapok során 

Te mit szoktál megfigyelni, amikor egy másik emberrel beszélgetsz? Az erre vonatkozó kutatások alapján a párbeszédek 49%-ában kiemelt figyelmet kap a beszélgetőpartner szájának tisztasága és ápoltsága.

A száj higiéniája, a fogak épsége és rendezettsége, valamint a fogsor látványa nagyban befolyásolja az egyébként kiemelten fontos első benyomást. Az ápolt és esztétikus fogak rendezett, önmagára igényes, az egészségére és a megjelenésére sokat adó személyiségre utalnak.

Persze a hatás ellenkező irányban is működik. Amíg a fehéren felvillanó mosoly magabiztossággal ruházhat fel, addig a kevésbé tetszetős látványt nyújtó száj és fogsor negatívan befolyásolhatja a rólad kialakuló összképet.

Az első benyomást torzító gyakori fogproblémák és elváltozások 

Kapásból lerontja a mosolyod esztétikai értékét, ha a fogaid közötti távolság merőben eltér az ideálistól. Tehát a torlódás mellett a fogak közti nagyobb távolság, szaknyelven diasztéma is az első benyomásra negatívan ható tényezők közé sorolandó.

Szintén nem tesz jót a mosolyod minőségének, hogyha a rendezettség helyett az alsó vagy felső fogsorodra sokkal inkább a kuszaság jellemző. Ennél talán még kellemetlenebb látványnak számít a foghiány, a szemmel látható elszíneződésekről és lerakódásokról már nem is beszélve.

Habár az online térben ez talán kevésbé okoz instant nehézségeket, ugyanakkor előbb vagy utóbb a társas kapcsolatokra is rányomja a bélyegét a fentiek következtében rendre előforduló kellemetlen, rossz lehelet.

A fogproblémák és elváltozások egyszerre rombolják destruktívan az önbizalmad és gyakorolnak kedvezőtlen hatást a rólad kialakult első benyomásra. Az életminőséged múlik tehát azon, hogy változtass rajtuk.

Hajszálpontos mosolytervezés a DSD® applikáció segítségével

Képzeld el, ahogy alig észrevehető módon nagyfelbontású fotók készülnek az arcodról, a fogaidról és a szád környékéről, majd nem sokkal később digitális formában tekintheted meg a jövőbeli mosolyod terveit! Mintha csak egy messzemenően precíz élő Photoshop segítségével láthatnád viszont a kívánt végeredményt.

Pontosan ezt teszi lehetővé a roppant innovatív Digital Smile Design®, vagy rövidítve DSD® mosolytervező. Gyakorlatilag egy fejlett applikációról van szó, amely képes felismerni és automatikusan javítani a mosolyodban rejlő kisebb vagy nagyobb hibákat.

Így történik a digitális mosolytervezés a gyakorlatban

A mosolytervezés egyfajta nulladik lépése egy szakorvosi vizsgálat. Te ismerteted a céljaid, a veled szemben helyet foglaló szakorvos pedig elvégzi az ilyenkor szokásos állapotfelmérést, miközben digitális panorámaröntgen felvétel készül a szádról és a fogaidról.

Az elkészült fotók aztán átkerülnek a DSD® mosolytervező szoftverbe, ezzel egyidőben pedig láthatóvá válnak egy digitális képernyőn. Vagyis az applikáció segítségével indulhat a tényleges mosolytervezés, instant mutatva előtted a majdani végeredményt.

A DSD® applikáció segítségével tetszés szerint változtatható a fogak színe és alakja, illetve a komplett design. Itt jön egy rendkívül fontos mozzanat. Mielőtt elkészülne a személyre szabott  fogászati kezelési terved, az előzetes tervek alapján lehetőséged van kipróbálni egy prototípust.

Mock-up, avagy a megtervezett mosolyod prototípusa

Mielőtt elköteleznéd magad a választott mosoly mellett, képletesen szólva lehetőséged van úgymond felpróbálni ezt. Erre szolgál az úgynevezett mock-up, vagyis a felpróbálható mosolyminta, ami egy rendkívül nagy hozzáadott értékkel bíró opció, érdemes élned a lehetőségével!

A speciális műanyagból készült mock-up segítségével ugyanis beszéd, vagy mosolygás közben próbálhatod a digitálisan megtervezett mosolyod hajszálpontos mását. Ha pedig annak látod szükségét, még időben kérhetsz kisebb vagy nagyobb korrekciót.

Amennyiben látványra és érzetre egyaránt tetszik a majdani mosolyod, akkor nyugodtabban léphettek tovább a mosolytervezés, illetve megvalósítás következő fázisára. Ha megállapodtatok a mosolyod kinézetében, a szakorvos elkészíti a kezelési tervet, amely tartalmazhat fogfehérítést, fogpótlást, fogszabályzást vagy porcelán héjak felhelyezését. Mindezt megelőzően persze átesel egy fogkőleszedésen, ha pedig van szuvas fogad, azt is előtte kezelni kell.

Összegzés

Nem feltétlenül kell tehát lemondanod az ellenállhatatlan első benyomásról akkor sem, ha a mosolyod most még kevésbé Instagram vagy Tinder kompatibilis. A DSD® technológiával és a digitális mosolytervezéssel gyakorlatilag olyanná formálhatod a mosolyod, amilyenre csak szeretnéd.

Még jobb, hogy a mock-up lehetőségével élve mindez teljesen kockázatmentes formában valósulhat meg. Annál is inkább érdemes meglépned, mivel látványos javulást eredményezhet az életed számos területén.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161462_auto_resized.jpg
origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714085113
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163717_auto_resized.png
hirtv.hu

Vezércikk – A CPAC Hungary a konzervatív erők egyik legfontosabb rendezvényévé vált + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161912_auto_resized.jpg
ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160756_auto_resized.jpg
vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714085113
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158702_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/zzpfRNBo9hCR4S0Zl-4qtRlqu23KlgIrFGOzpHdSBSQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAyYmY2ZmQ3ZTU2YjQ4Zjg4OTM0MGM0NWMwYTExNDE2.jpg
PR Cikkek

Innovációval a gyerekek életéért (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/aaBB8Vj1S-zPQE64F5myYQM7cG5Ev9lLwrjvgqeW4u8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IwOTQ4MzFhN2ZlNTQyMThiYWI1MjJiYzgzOWY3ZTc0.jpg
PR Cikkek

Fedezze fel a ragyogó mosoly lehetőségeit! (x)