PR Cikkek

Van, amikor egy alkatrész beszerzése a legegyszerűbb megoldás (x)

Bors

2021. március 16. kedd 14:25

Elterjedt szemlélet napjainkban, hogy ha valamelyik háztartási gépünk meghibásodik, igyekszünk azonnal újra cserélni, meg sem vizsgálva a lehetőségét annak, hogy egy egyszerű alkatrészcserével nem járnánk-e jobban.

Forrás: Freepik

Ha például a hűtőszekrényünk elromlik, nem érdemes egy kisebb hiba miatt azonnal újat vásárolni, hiszen egy olcsó, de minőségi hűtőgép alkatrész beszerzése is megoldást jelenthet.  Ez nem csupán költséghatékony, de háztartási eszközeink élettartamát is jelentősen, akár évekkel megnövelheti.

Minden, ami egy hűtőgéphez csak kellhet

Amíg valamilyen hiba vagy gond nem jelentkezik, keveseket foglalkoztat hány különálló alkatrészből is áll egy hűtőgép. Eláruljuk, elég sokból. Ez egy előny is egyben, hiszen azt jelenti, hogy az esetek döntő többségében lehetőség van az egyes elromlott, meghibásodott alkatrészek különálló cseréjére is. 

Természetes, hogy ez nem okoz örömet senkinek, de a legtöbb esetben csak kisebb darabok egyszerű helyettesítéséről van szó, mint mondjuk egy italtartó, egy üvegpolc vagy egy zöldséges fiók. Ezek cseréje gyakorlatilag semmilyen különös szakértelmet nem igényel, és könnyűszerrel elvégezhetőek otthon, igen rövid idő alatt. Kis kézügyességgel, egyszerű utasítások pontos betartásával nem okozhatnak gondot az olyan tartozékok sem, mint a hűtőgép fogantyú, az ajtózsanér vagy akár egy izzó.

Alkatrészek laikusoknak és szakembereknek

Teljesen természetes, hogy egy hűtőgépben nemcsak laikusok által is egyszerűen kicserélhető alkatrészek hibásodhatnak meg. Ilyen esetekben mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni, és tanácsot kérni. Az esetek többségében még mindig olcsóbb az olyan komolyabb alkatrészek megvásárlása is, mint egy kompresszor, termosztát, vízszűrő vagy egy motor. A hűtőgépek többnyire hosszú élettartamúak, meghibásodás esetén jellemzően a többi alkatrésznek semmi baja nincsen. 

Ezért is érdemes a javíttatás mellett dönteni, még akkor is, ha a költség nemcsak az alkatrész árában, hanem a javító szakember munkadíjában is jelentkezik. A végelszámolásnál így is jóval kedvezőbb lesz a mérleg, mintha egy teljesen új hűtőgép megvásárlása mellett döntöttünk volna. A hűtőgép további élettartama természetesen függ a beszerelt alkatrész minőségétől, nemkülönben az elvégzett javítás milyenségétől is, de ma már mindkettő esetében alapelvárás a komoly időtartamú jótállás, amely garantálja, hogy semmiképpen nem járunk rosszul.

További cikkek

PR Cikkek

A kapcsolati erőszak ne legyen többé tabutéma! (x)

PR Cikkek

A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM (x)

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Márki-Zay kocsmában járt, számon kérték rajta az indiai szemműtéteket

borsonline.hu

Választás 2022 - Csütörtöktől kérelmezhető az átjelentkezés vagy a külképviseleti szavazás

origo.hu

Varga Mihály: Az eddiginél magasabb kamatprémiumot fizet a Prémium Magyar Állampapír

boon.hu

Bezárja a baloldali városvezetés az Ellipsumot

origo.hu

A WinRAR is elbúcsúzott a Windows XP-től

nemzetisport.hu

Női kézilabda: Kovacsics Anikó, az FTC irányítója gyermeket vár

origo.hu

Az ország, ahol annyira drága a sertéshús, hogy inkább krokodilt esznek

vg.hu

Lefújja az utazási korlátozásokat az Európai Unió

life.hu

Csollány Szilveszter kifutott az időből: ez a beavatkozás megmenthette volna az életét

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 26.: az Uránusz és a Vénusz fényszöge meglepő fordulatokat hozhat

origo.hu

Csúnyán összevesztek a szupergazdagok egy New York-i repülőtér miatt