PR Cikkek

Vonalkódolvasó szerepe a kereskedelemben (x)

Címkék
kereskedelem

Bors

Létrehozva: 2020.12.21.

Az évezredforduló óta környezetünk egyre jobban változik digitálissá, mely a kereskedelmi vállalkozásoknak is jelentős technológiai újításokat jelenthetnek. Folyamatos az igény a növekvő áruforgalmi és készletezési folyamatok gyorsítására, melyhez szorosan kapcsolódik az emberi hibázásokból adódó problémák csökkentése. Ezeknek a problémáknak a kiküszöbölésére az IT fejlődésével mára számtalan vonalkódtechnikai eszköz (címkenyomtató, vonalkódolvasó) áll a cégek rendelkezésre. A 2000-es évek elején ezeknek a készülékeknek a használata csak a nagy kereskedelmi vállalatok kiváltságai voltak, de napjainkban a vonalkódolvasók beszerzése a legkisebb boltok számára is könnyedén elérhető, sőt nélkülözhetetlen eszköznek minősíthető.

A közel 20 éves tapasztalattal rendelkező Webmaxx csapata egyedülálló tapasztalattal rendelkezik a témában, hogy minden felhasználásra megfelelő vonalkód olvasó eszközt tudjanak ajánlani. Jelen cikkünk is ebben próbál egy kis segítséget nyújtani.

Vonalkód – a múlt és a jelen

Gyermekkorunkban a boltokban a termékek csomagolására jelentősen kisebb figyelmet fordítottak, hiszen csak néhány gyártó volt, így nem folyt komoly harc a vásárlók elcsábítására. Az ABC-k polcain kevesebb árucikk volt, amiket fizetésnél a kasszások emlékezetből vagy a csomagolásra ragasztott árazócímke alapján ütöttek a pénztárgépbe. Ez a folyamat lassú volt és könnyen kerülhetett hiba az értékesítési folyamatba.

Napjainkban a hatalmas termékkínálatban a gyártók komoly erőforrást összpontosítanak a magával ragadó termékcímkékre, melyek a fejlődés hatására már akár többféle vonalkódot is tartalmazhatnak. A kereskedelmi egységek az értékesítés során az 1 dimenziós EAN13 vonalkódokat használják, de a gyártók a vevők tájékoztatása érdekében már a mobiltelefonokkal is leolvasható 2 dimenziós QR kódokat is előszeretettel alkalmazzák. 

Hogy működik a vonalkód olvasó?

A vonalkód olvasására alkalmazott szkennerek a kód tartalmát leolvassák és karakterekké alakítják, így teszik felhasználhatóvá a kasszák, számítógépek részére. A folyamat egyedülálló mértékben javítja a hatékonyságot és 100%-ban kizárja az emberi hibázási lehetőséget.

A megfelelő vonalkódolvasó kiválasztásánál elsődlegesen nem az ár számít!

A DunaShop választékában a belépő szintű vonalkód olvasóktól egészen a multik által használt professzionális pult szkennerekig talál készülékeket. A jelenlegi felhasználások még általában az 1 dimenziós (EAN13, Code128, stb.) vonalkódokat alkalmazzák, de a tavalyi évben már az arány átbillent a 2D-s kódok (QR kód, DataMatrix, stb.) irányába. Ennek figyelembevételével, ha hosszú távon gondolkodik érdemes már ilyen vonalkódolvasó beszerzése mellett dönteni.

A kisebb forgalmú boltok részére ár/érték alapján elsődlegesen állványos vonalkód olvasó eszköz beszerzését javasoljuk, melyek kézben és állványban is használhatóak. Ha esetleg nehezebb termékek értékesítése is történik, ezeknek az olvasóknak a vezeték nélküli verzióját ajánljuk, így nem kell a súlyos termékeket a kasszához emelni. A pultba építhető vonalkódolvasó készülékeket kifejezetten olyan felhasználásra javasoljuk, ahol komoly áruforgalmat kell lebonyolítani folyamatosan és nagyon rövid idő alatt. Ezekhez az eszközökhöz igény esetén mérleg is csatlakoztatható.

A vonalkód olvasó beszerzésnél is elmondható, hogy érdemes elkerülni az árcsapdákat! A túlságosan kedvező árú készülékek tapasztalataink alapján gyengébb minőségűek, nem olvassák a sérült vonalkódokat és gyakran szervizháttérrel sem rendelkeznek. Kínálatunkat közel két évtizedes tapasztalatunk alapján állítottuk össze, megbízható és piacvezető gyártók termékeiből.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186619_auto_resized.jpg
origo.hu

Jürgen Klopp megint őrjöngött a Liverpool sajtótájékoztatóján

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27728_resized.jpg?avcount=1714793713
origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186385_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiderült az igazság: letaszították a trónról Vilmos herceget

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183846_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Ő a Liverpool legönzőbb játékosa a klub legendája szerint

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185958_auto_resized.jpg
ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185707_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Nagy Feró a rendszerváltás előtti rendőrségi kihallgatásairól mesélt, ahol még vér is folyt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27729_resized.jpg?avcount=1714793713
origo.hu

Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17182620_auto_resized.jpg
travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17187114_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Berki Krisztián anyukájának megvan rá az oka, miért nem beszél fiáról az unokáknak, Natinak és Emmának

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17182705_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megalázták Harry herceget: erre is nemet mondtak neki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17184870_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fantasztikus örömhírt jelentett be Szinetár Dóra, özönlenek a gratulációk

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/-QOHEGhzQJLxwbobl6_dg-Jmb13ToljY2S2y-6aSLDQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk3Y2EyYTk2OWYwNDRhYWM5MzIxMGJjYTljNzRmOTY5.jpg
PR Cikkek

Mennyit számít az első benyomás valójában egy állásinterjún? (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/qYarjVyF3BBjFGbp-zfy1kIrvMtBX6jf0THtRfTrv3k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y5NjRiMjMwZjZjZTQ5MDRiMjU3NDUwMjhmNWQ0OWMz.jpg
PR Cikkek

Hogyan legyünk környezettudatosak a tavaszi nagytakarítás során? (x)