PR Cikkek

Egy este kedvenc színészeinkkel (x)

Címkék
programfilm

Bors

Létrehozva: 2020.12.16.

A Filmio kínálatában könnyen megtaláljuk kedvenc magyar színészeink filmjeit, Törőcsik Maritól Scherer Péteren át Ónodi Eszterig. Csak egy kattintás, és indulhat a mozi!

Kedvenc magyar színészei biztos mindenkinek vannak, talán nem is csak egy, hiszen nehéz lenne választani a sok kiváló művész közül. És ha már kedvencekről van szó, akkor biztosan mindenféle alkotásra kíváncsiak vagyunk, amiben szerepeltek. Kivált a mozifilmjeikre! A nemrég indult hazai streamingszolgáltatás, a Filmio lehetővé teszi, hogy most még egyszerűbb legyen kedvenceink filmes alkotásainak felfedezése: elég csak beírnunk a keresőbe a színész nevét, és máris egy kattintásnyira találjuk magunkat filmes alakításaitól. 

Válogatásunkban kiemeltünk dívákat, szívtiprókat és ellenállhatatlan nevettetőket, akikkel a Filmio kínálatában több filmben is találkozhatunk. 

Törőcsik Mari

A még a közelmúltig is aktív színésznőt láthatjuk a legtöbb filmben a Filmion, több mint 20 alkotás stáblistájában szerepel a neve. Legyen szó akár a nemzetközi díjakat nyert és világhírt hozó Körhintáról, vagy a 2017-ben forgatott Aurora Borealis-ról, amely fordulatokban gazdag családtörténetet tár elénk. Irodalmi adaptáció is kötődik a nevéhez, a Fábri Zoltán rendezte Édes Anna című filmben főszerepet játszik. Egy egész életpályát, egy kivételes színészkarriert kísérhetünk végig a filmeken keresztül.

Latinovits Zoltán

Színészkirályként emlegetik a kivételes tehetségű Latinovits Zoltánt, aki igazságtalanul fiatalon, 44 évesen veszítette életét. Színészi játékát és szikrázó személyiségét megőrizték a közreműködésével készült filmek – és szerencsénkre akad belőlük jó néhány, közülük 14 megtalálható a Filmio kínálatában. Például a Sánta Ferenc azonos című regénye alapján forgatott filmadaptáció, a Fábri Zoltán által 1976-ban rendezett Az ötödik pecsét című film. De emlékezetes marad Latinovits játéka az Isten hozta őrnagy úr című filmben is, amelyben betegszabadságát töltő őrnagyként hoz váratlan fordulatokat egy észak-magyarországi család tagjainak. 

Psota Irén

A Nemzet Színésze, kétszeres Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja volt a néhány éve elhunyt közkedvelt színésznő. A nevéhez fűződő alkotások felsorolása még sokkal hosszabb lenne. Ha csak a legismertebbeket emeljük ki, már akkor is több órára elmerülhetünk a magyar filmek legjobbjai között. A Hideg napok a történelmi emlékezet kiemelten fontos filmje, az 1942-es újvidéki vérengzések eseményein keresztül szembesít minket az egyéni felelősség kínzó kérdéseivel. Az 1962-ben forgatott Mit csinált felséged háromtól ötig? című filmben egyenesen Mátyás király feleségét, Beatrixot alakítja, akit nem hagy nyugodni a gyanú, hogy hitves ura más nők körül forgolódik. 

Scherer Péter 

Meglehet Scherer Péter a Kapa-Pepe alkotópáros tagjaként és tévésorozatok jól megformált karaktereként vált igazán ismertté, a közelmúltban forgatott filmekben is láthatjuk őt, nem is akármilyenekben. A 2011-ben készült fordulatos krimi-thriller, A vizsga mind a közönség, mind a kritikusok körében népszerű lett. Egy vérbeli kémhistória, amely az 50-es évek Budapestjén játszódik. Ugyancsak az ötvenes évekbe repít vissza minket Scherer egy másik filmje, a Trezor. A filmet megtörtént események ihlették, az 1956-os szabadságharc bukása utáni történéseket örökíti meg a Belügyminisztérium földalatti trezorjában. 

Ónodi Eszter

A Valami Amerika Esztereként lett igazán ismert filmszínész, nem hiányozhatott a Herendi Gábor rendezte film folytatásaiból sem – mindhárom rész, így a Valami Amerika 2. és a Valami Amerika 3. is megnézhető a Filmio kínálatában. De alakított már Ónodi Eszter vérbeli dívát is a 2014-ben forgatott Swing című zenés filmben, ahol Törőcsik Franciskával és Csákányi Eszterrel alkotnak emlékezetes revütriót.

Szerepel a repertoárjában kosztümös alakítás is: az Anyám és más futóbolondok című négygenerációs családtörténetben az 1900-as évek legelejétől a 2000-es évekig követhetjük végig a szereplők sorsát. 

Kimaradt volna egy kedvenc a felsorolásból? Attól még egyáltalán nem biztos, hogy nélkülözni kell a hozzá kapcsolódó filmélményt! A Filmio keresőjében akár színészek, rendezők neveit is megadhatjuk, így könnyen rátalálhatunk kedvenceink alakításaira. Aztán már csak egy kattintás és indulhat az esti mozi, otthon, a kanapéról vagy bárhol máshol. További részletek: www.filmio.hu 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17182816_auto_resized.png
origo.hu

Itt tud szavazni az Év Kedvenc Tesitanára játék Hajdú-Bihar vármegyei jelöltjeire!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27735_resized.jpg?avcount=1714817112
origo.hu

Brutális képek a háború pokláról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177449_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nem titok többé: íme Gordon Ramsay tökéletes, ropogós sültkrumpli receptje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186466_auto_resized.jpg
vg.hu

Boris Becker – itt az adósságválság utáni első megaüzlet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179298_auto_resized.jpg
life.hu

Mókusszerűvé vált Jennifer Aniston arca: plasztikai sebész magyarázza el az okokat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17182681_auto_resized.jpg
vg.hu

A Mol segítségére siethet a jó formában lévő OMV – tovább drágulhat a részvény

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27736_resized.jpg?avcount=1714817112
origo.hu

Hatalmas titkokat árultak el a Házasság első látásra szereplői

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17182919_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kőkeményen beleálltak Messibe, nélküle minden jobb

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17187466_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Reggelre virradóra elhunyt a 20 éves sporttehetség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186662_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A műsor után elengedte, most mégis rátalált a szerelem a Házasság első látásra szereplőjére?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180309_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Benkő Péter is megszólalt a Thália Színházban történtekről

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/-QOHEGhzQJLxwbobl6_dg-Jmb13ToljY2S2y-6aSLDQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk3Y2EyYTk2OWYwNDRhYWM5MzIxMGJjYTljNzRmOTY5.jpg
PR Cikkek

Mennyit számít az első benyomás valójában egy állásinterjún? (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/qYarjVyF3BBjFGbp-zfy1kIrvMtBX6jf0THtRfTrv3k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y5NjRiMjMwZjZjZTQ5MDRiMjU3NDUwMjhmNWQ0OWMz.jpg
PR Cikkek

Hogyan legyünk környezettudatosak a tavaszi nagytakarítás során? (x)