PR Cikkek

Így válasszunk fűnyírót! (x)

Bors

Létrehozva: 2020.01.17.

Már most érdemes készülni a tavaszi-nyári időszakra; érdemes lehet most megvásárolni az új fűnyírót, így idejekorán felkészülhetünk a kertszépítésre. Persze a számunkra tökéletes fűnyíró kiválasztása kérdéseket vethet fel. Ezekre igyekeztünk választ találni.

Egy fővárosi szaküzlet munkatársa szerint januárban még nagyon kevesen érdeklődnek a fűnyírók iránt; a kereskedők hiába próbálkoznak leárazásokkal pörgetni az eladásokat, a legtöbben majd április és június között fogják keresni ezeket a gépeket. A vásárlók az elektromos és a benzinmotoros gépek egyaránt érdeklődnek, a fővárosban érthető módon a csendesebb és könnyebben kezelhető elektromos fűnyírók a népszerűbbek.

Ha fűnyírót szeretnénk vásárolni, a legfontosabb, hogy a számunkra megfelelő típust válasszuk. Tehát mindenekelőtt azt kell eldöntenünk, hogy benzinmotoros vagy elektromos készülékre van szükségünk, esetleg akkumulátoros, mechanikus vagy robotfűnyírót választanánk. 

A benzinmotoros gépek általában nagyobb területek nyírására alkalmasak; a nagyobb motorerőhöz rendszerint nagyobb vágásszélesség és nagyobb fűnyíró kosár társul. Mivel a fizikai tömegük is nagyobb, ezért gyakran találkozunk önjáró változattal, ami kényelmesebb munkavégzést tesz lehetővé, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy ezek esetében gondoskodnunk kell az üzemanyag és az olaj betöltéséről, ráadásul a robbanómotor nem tartozik a halk megoldások közé…

Az elektromos fűnyírók komfortosabb választásnak nevezhetők, problémamentesen használhatók meredek emelkedőkön és árokpartokon is, viszont az áramvezető kábelt állandóan vonszolnunk kell magunk után, illetve ügyelnünk kell arra, nehogy elvágjuk… Ezt a problémát orvosolja az akkumulátoros fűnyíró, amely esetében még a kábellel sem kell vacakolnunk, azonban véges üzemidővel kell számolnunk. Az akkus technológia miatt az ilyen készülékek rendszerint drágábbak. 

Látható, hogy a technológiák rendelkeznek előnyökkel és hátrányokkal, ezért elsősorban a saját igényeinket kell szem előtt tartanunk annak érdekében, hogy a számunkra tökéletes gépet választhassuk. Persze az alternatív megoldások is jó szolgálatot tehetnek. 

Néha egy mechanikus fűnyíró is tökéletes választás lehet; mivel kézi hajtással rendelkeznek, ezért kisebb területek nyírására alkalmasak. Érdemes tudni, hogy a legtöbb ilyen szerkezet csak kisebb szálhosszúságú gyeppel képes megbirkózni, ezért rendszeresen gondozott terület nyírását érdemes végezni velük. 

Szót kell ejteni a robotfűnyírókról is. Kétségkívül a legkényelmesebb megoldást jelentik, hiszen teljesen önműködők, ráadásul könnyedén megválaszthatók a működési tulajdonságaik. Ugyanakkor érdemes szem előtt tartani, hogy elsősorban kisebb területek gondozására alkalmasak, illetve drágábbak más típusokhoz képest. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156624_auto_resized.jpg
origo.hu

Amerikai hírszerzők szerint Ukrajna összeomlásával lesz vége a háborúnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27377_resized.jpg?avcount=1713931812
origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152291_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Ezek a leghatásosabb természetes szerek a levéltetvek ellen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149504_auto_resized.jpg
ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27375_resized.jpg?avcount=1713931812
origo.hu

Király Viktor elmondta, miért ment tönkre a házassága

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17148770_auto_resized.jpg
travelo.hu

Totál részegek voltak a madarak, az állatmentők azt hitték haldokolnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713931812
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713931812
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151614_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/zzpfRNBo9hCR4S0Zl-4qtRlqu23KlgIrFGOzpHdSBSQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAyYmY2ZmQ3ZTU2YjQ4Zjg4OTM0MGM0NWMwYTExNDE2.jpg
PR Cikkek

Innovációval a gyerekek életéért (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/aaBB8Vj1S-zPQE64F5myYQM7cG5Ev9lLwrjvgqeW4u8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IwOTQ4MzFhN2ZlNTQyMThiYWI1MjJiYzgzOWY3ZTc0.jpg
PR Cikkek

Fedezze fel a ragyogó mosoly lehetőségeit! (x)