PR Cikkek

Feng Shui a kertben, avagy így tedd jobbá az életed növényekkel! (x)

Bors

Létrehozva: 2019.10.11.

A Feng Shui alapvetően a térrendezésről szól, az alapja az, hogy tárgyak és bútorok ideális elrendezése révén az energia, vagyis a „csí” megfelelően áramoljon a környezetedben. A helyzet az, hogy mindez nem csak az otthonod falain belül, de a kertben is tökéletesen működik, sőt, fontos is, ha szeretnéd megteremteni a tökéletes összhangot az életedben. A legjobb az egészben, hogy segít kitalálni, mi hova kerüljön a kertben és milyen legyen az elrendezése a különböző növényeknek. Ez a több ezer éves múltra visszatekintő keleti tudományág ugyanis részletesen csoportokba sorolja a növényeket és tereket egyaránt. Itt most megtalálod a legfontosabb információkat ahhoz, hogy létrehozhasd a tökéletes Feng Shui kertet!

Hogy kezdj hozzá a Feng Shui kert kialakításának?

Az egyik legfontosabb tanítása ennek a keleti filozófiának, hogy mindenképpen kerüld el a zsúfolt, rendezetlen hatást, ugyanis az ilyen terep nem alkalmas arra, hogy megfelelő csí-áramlást biztosítson. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy kerülnöd kellene a változatosságok, épp ellenkezőleg! A Fenh Shui kifejezetten pozitívumként értékeli az ellentétpárokat egy birtokon, így például semmi akadálya annak, hogy a terebélyes gyümölcsfák mellett gyönyörű hagymás virágokat nevelj.

Az első és legfontosabb, amikor elkezded kialakítani a kertet, hogy járd végig a területet és találd meg a kedvenc helyeidet, valamint próbáld meg meghatározni, melyik a birtok közepe. Ez lehet mértani közép is, de sokkal inkább azt a helyet keresd meg, ahol szívesen töltesz időt. Ez legyen a Feng Shui térképed közepe! Ezt követően a következő feladatod az lesz, hogy megállapítsd az égtájakat és megtudd, melyik régióban milyen természeti elem dominál. Így rögtön adott lesz, hogy mely területen milyen növények ültetésében gondolkodhatsz. 

Jin és Jang növények

Míg a Jin növények jellemzően nőiesek, és lágyak, addig a Jang kategóriába tartozók sokkal férfiasabb vonalat képviselnek, amelyek között szükséges egyensúly teremteni a birtokon. Így alkotnak tökéletes elegyet a magas fák a kecses virágokat bújtató virágágysokkal és ilyen módon simul bele a kerti tó a nagy, nyílt területekkel. Ha ezen területek között kialakítasz egy harmonikus kerti ösvényt, tökéletes terepet teremtesz az energia áramlásához.

Emellett természetesen minden színnek megvan a maga helye a különböző területeken. A kert déli részére piros, vagyis Tűz jegyű virágzó növényeket érdemes ültetni, így itt például remek helye lehet a muskátlinak. Az északkeleti, délnyugi területeken a Föld elemnek fontos dominálni, vagyis főleg a sárga színt lényeges előtérbe helyezni, mint mondjuk az aranyeső. A keleti régió a Fa elemet képviseli, vagyis ide jöhet minden, ami zöld, legyen az cserje, díszfa vagy akár bambusz. Nem utolsósorban lényeges szót ejteni a Fém elemekről is, amelynek színe a fehér és a nyugati, északnyugati területen helyezkedik el. 

Egy tónak is helye van a kertben!

A Víz elem fő színe a kék, amely mindig a Föld és a Fém régió között kap helyet és ha éppen kerti tó kialakítását tervezed, itt van számára a legideálisabb hely. A víz ugyanis nem csak vonzza a csít, a harmonikusan irányítja is azt, emellett pedig képes megsokszorozására is. Egy ilyen tóban nyolc aranyhal a Feng Shui szerint elhozza számodra a gazdagságot, míg ha egy fekete halat is költöztetsz ide, a bajtól is védve leszel. Ráadásul egy ilyen tó buja növényzettel beültetve teljessé teszi a kerted szépségét is. 

Ha máris kedvet kaptál a kertrendezéshez és szeretnéd megnézni, milyen növények között válogathatsz legyen szó fákról, cserjékről, virágokról vagy vízi növényekről, Megyeri Szabolcs online kertészetében bátran szétnézhetsz.

Mikor elkészültél a kertrendezéssel és megteremtettél egy olyan helyet, ahol megfelelően áramlanak az energiák és harmonikusan érzed magad, érdemes minél több időt itt töltened és egy kicsit megpihentetni a lelkedet és a testedet egyaránt. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185843_auto_resized.jpg
origo.hu

Újabb drámai lépés a világháború felé: Európának be kell szállnia az orosz-ukrán háborúba, már ezt követeli Macron

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27720_resized.jpg?avcount=1714756210
origo.hu

Újabb árcsökkenés jön a hazai benzinkutakon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17182819_auto_resized.jpg
life.hu

Bridgerton-körmök: ez a trend meghozza az étvágyat az új évadhoz

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176315_auto_resized.jpg
vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17169149_auto_resized.png
metropol.hu

Nagyon gömbölyödik: Kulcsár Edinának már hatalmas a pocakja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185104_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Gyurcsány egykori minisztere is felbukkant Magyar Péter mögött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27719_resized.jpg?avcount=1714756210
origo.hu

Elképesztő titkokat osztott meg Szabó Zsófi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177382_auto_resized.jpg
astronet.hu

Az Irgalmasság Angyala védelmez minket május 1. és 5. között

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17184139_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Négy éve hunyt el az ország Lópici Gáspárja: így néz ki most a horrorház

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27723_resized.jpg?avcount=1714756210
hirtv.hu

Íme, a YouTube-on letiltott CPAC-beszéd

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185928_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megőrjítenek a legyek a lakásban? Íme, 3 egyszerű, otthon is elkészíthető légycsapda!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27681_resized.jpg?avcount=1714756210
travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/-QOHEGhzQJLxwbobl6_dg-Jmb13ToljY2S2y-6aSLDQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk3Y2EyYTk2OWYwNDRhYWM5MzIxMGJjYTljNzRmOTY5.jpg
PR Cikkek

Mennyit számít az első benyomás valójában egy állásinterjún? (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/qYarjVyF3BBjFGbp-zfy1kIrvMtBX6jf0THtRfTrv3k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y5NjRiMjMwZjZjZTQ5MDRiMjU3NDUwMjhmNWQ0OWMz.jpg
PR Cikkek

Hogyan legyünk környezettudatosak a tavaszi nagytakarítás során? (x)