PR Cikkek

FERROCOMP® FORTE tabletta megoldás a vashiányra (x)

Címkék
egészség

Bors

Létrehozva: 2019.02.27.

Testünkben összesen kb. 4-6 liter vér kering. Ez 70-80%-ban vizet, ezen kívül  fehérjéket, ásványi anyagokat, hormonokat, valamint vörös- és fehérvérsejteket és vérlemezkéket tartalmaz. A vörösvérsejtek vörös pigmentje a hemoglobin. Ez szállítja az oxigént a tüdőből a szervezet összes sejtjéhez. A vörösvérsejtek csak 4 hónapig tudják teljesíteni feladatukat, azután egy új generáció váltja az elhasználódott sejteket. Ehhez megfelelő mennyiségű vasat kell bejuttatnunk a szervezetünkbe, aminek a hemoglobin-képződésben van nagyon fontos szerepe. A szükségletünk átlagosan 10-15 mg-ra naponta. Szervezetünk a vasat előállítani nem képes, azt az étrendünkből kell biztosítani.

A vashiány sok embernél előfordul, azonban megfelelő terápiával kezelhető. Kellemetlen közérzetnél, fáradtságnál, szédülésnél, fejfájásnál, ha ezeket egyéb ok nem indokolná, gyanakodhatunk a vashiányra. A vashiánynak oka lehet a nem kielégítő vashiányos táplálkozás, a vas felszívódásának és tárolásának zavarai, a várandósság, a szoptatás, a gyermekek növekedési szakasza, a betegségből lábadozás, a rendszeres sporttevékenység, a vérzéssel járó krónikus betegségek, az erős menstruáció, vagy egy műtét. Vas pótlására már kis mennyiségű vashiány esetén is szükség van, különben a szervezet vaskészlete kiürül. Ebben az esetben a szakember előírásának megfelelően a javasolt készítménnyel kell pótolni a hiányt. Figyelni kell a mennyiségre is, ugyanis a vas adásával árthatunk is.

FERROCOMP® FORTE tablettából a vas nagyon jó hatásfokkal szívódik fel, és kiváló a hasznosulása. A tablettában a vas nincs egyedül. A vason kívül tartalmazza mindazon mikroelemeket (cink, réz, mangán, kobalt) és vitaminokat (C-vitamin, folsav), melyek elengedhetetlenek a vas biohasznosulásához.

A termék gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény.

A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek