PR Cikkek

Jól árazott lakásokkal dübörög a bel-budai ingatlanpiac (x)

Címkék
ingatlan

Bors

Létrehozva: 2018.10.11.

<p>Továbbra is növekszik az ingatlanok ára a bel-budai ingatlanpiacon – tapasztalják a <a href="https://ballaingatlan.hu/" target="_blank">Balla Ingatlan</a> szakértői. A vevők azonban csak a jó állapotban lévő lakásokat keresik, amelyek akár napok alatt is elkelhetnek. A túlárazott ingatlanok ellenben szinte senkinek sem kellenek.</p>

Az ingatlanárak a bel-budai kerületekben egyébként is borsosabbak az átlagos fővárosi lakásokénál,  amelyen egyáltalán nem segít, hogy ezeken a részeken továbbra sem állt meg a növekedés. A jól árazott ingatlanok azonban még így is rövid idő alatt elkelnek, főként, ha jó állapotúak, és frekventált helyen találhatóak. 

Fontos a jó árazás

Még mindig dübörög az ingatlanpiac a bel-budai kerületekben, de csak a jól árazott ingatlanok esetében beszélhetünk erről. Ha egy ingatlant túl magas áron hirdetnek, akkor még csak nem is érdeklődnek iránta – jelezte a Balla Ingatlan ügyvezetője, Balla Ákos. Mint mondta: az árak is tovább emelkednek, még ha enyhülő mértékben is. Ennek az áremelkedésnek azonban nem azt kellene üzennie az eladók felé, hogy teljesen irreális áron érdemes lenne meghirdetniük az ingatlanjaikat, remélve, hogy ezért az árért lesz vevő rá. Ez legfeljebb a nagyon jó adottságú, nagyon jó helyen lévő ingatlanok esetén történik meg – hangsúlyozta a szakértő. 

Igényesek a vevők

Ezek olyan ingatlanok, melyek zöldövezetben találhatók, csendesek, jó tájolásúak, lehetőleg első emeletiek, és persze alapkövetelmény a kiváló a közlekedés. Ha egy ilyen lakás egy kicsit túl van árazva, még akkor is vevőre talál. A helyzet azonban az, hogy ilyen ingatlanok csak elenyésző számban vannak jelen a bel-budai lakáspiacon. A vevőknek ezen paraméterek mellett ráadásul fontos az is, hogy ne szoruljon komolyabb felújításra az ingatlan. A felújítandó lakásokra most mérsékeltebb a kereslet, elsősorban a jó állapotú ingatlanok iránt érdeklődnek a vevők. Ennek az az oka, hogy jelenleg meglehetősen nehéz megfelelő építőipari szakembert találni a felújítási munkálatokra, ráadásul, ha akad is ilyen, az nagyon sokba kerül.

A legfontosabb persze minden ingatlannál az elhelyezkedés. Továbbra is a klasszikus lokációk keresettek a bel-budai ingatlanpiacon: nagyon szeretik a vevők a Rózsadomb alját, a Naphegy csendes részeit, a Gellért-hegyet. De ugyanígy a XII. vagy II. kerületben is azok a legfelkapottabb utcák, melyek már zöldek és csendesek, de azért nem esnek túl távol a tömegközlekedéstől – magyarázza Balla Ákos.

Mennyi az annyi?

Egy kisebb, másfél szobás lakás ára a bel-budai ingatlanpiacon most 25 millió forint környékén alakul, de ezért az árért általában van valamilyen hibája. Tehát lehet, hogy zajos, vizes, sötét, zárószinten elhelyezkedő, esetleg rossz állapotú a lépcsőháza. Amelyik igazán jó adottságú, az már inkább 30 millió forintba kerül. Ugyanakkor egymillió forint fölé egyelőre nem mozdulnak a négyzetméterárak, tehát legfeljebb 800-900 ezer forintos négyzetméterárakról beszélhetünk. Ezen árak ellenére szerencsés esetben akár néhány nap alatt is elkelhet egy-egy jól árazott kislakás, amire az utóbbi hetekben több példa is volt a Balla Ingatlannál.

Hogy a jövőben mire lehet számítani, az egyelőre nem teljesen egyértelmű. Várhatóan mindenképpen be fog következni előbb-utóbb egy korrekció, ennek időpontja azonban még kérdéses. Nem látszik olyan jel, mely egyértelműen utalna egy közeljövőben bekövetkező árcsökkenésre, így csak találgatni lehet.

Otthon a Gellért-hegyen

Az alábbi ingatlan kiváló választás mindenki számára, aki Buda belső részén szeretne lakni. A XI. kerületben, a Gellért-hegyen található egyszobás lakáshoz egy erkély is tartozik. Világos, zöldes környezetben fekszik, a közlekedési lehetőségek pedig kiválóak. 

Ingatlan adatai

Elhelyezkedés: XI. kerület, Gellért-hegy


Ingatlanok mérete: 35 négyzetméter


Vásárlási irányár: 31 millió forint


Érdeklődni lehet: +36707781787
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek