PR Cikkek

Minőségi lakásokat keresnek az albérlők (x)

Címkék
ingatlan

Bors

Létrehozva: 2018.09.11.

<p>Elmúltak azok az idők, amikor is bármilyen lakást ki lehetett adni az albérlőknek. Az ingatlanpiaci tapasztalatok újabban ugyanis azt mutatják, hogy a vevők csak olyan lakásokért hajlandóak komolyabb összegeket áldozni, amelyek minden igényt kielégítőek. Ez a szempont pedig akár az elhelyezkedést is képes felülírni.</p>

Az albérleti piac egyébiránt is teljesen új irányt vett az elmúlt időben. A kiadások terén az csak egy dolog, hogy emelkedtek az árak, de ezzel párhuzamosan az igények is megnövekedtek. Mindez azt eredményezi, hogy aki bérbe vehető lakást keres, már nem fogja beérni egy elmúlt évtizedi, leélt ingatlannal, hanem szeretne a pénzéért egy igazán, ténylegesen élhető otthont kapni – mondják a Balla Ingatlan szakértői.

Igényesebbek a vásárlók?

Az ingatlanközvetítők azt tapasztalják, hogy vége van annak az időszaknak, amikor bármilyen állapotú lakást ki lehet adni, és a bérlők özönleni fognak ezekért az ingatlanokért. Ha mégis lenne olyan albérlő, aki érdeklődne ezekért a kétes állapotú lakásokért, akkor biztosak lehetünk abban, hogy ezek csak nyomott áron fognak elkelni – véli Balla Ákos, a Balla Ingatlan ügyvezetője. Pontosan ezért fontos, hogy aki jobb árat szeretne kapni a kiadó lakásáért, az áldozzon rá: újítsa fel, bútorozza és gépesítse be.

Ehhez szervesen kapcsolódik a fővárosban és világszerte is rendkívül népszerű airbnb-zés is, amikor egy-egy lakástulajdonos saját maga szervezésében bérbe adná az ingatlanját. Érdemes azonban alaposan felkészíteni az otthonunkat, hiszen a külföldi turisták többnyire csak azokat az ingatlanokat hajlandóak kivenni néhány nap erejéig, amelyek teljes mértékben felszereltek, és a saját otthonuk valódiságát adják vissza – mondják a Balla Ingatlan szakértői.

A bérlő diktál

Manapság már nem lehet annyival letudni egy lakás kiadását, hogy odadobjuk a kulcsot a bérlőnek, és jó pihenést kívánunk. Ők ugyanis – főként a külföldről jövők – elvárják, hogy minden elő legyen készítve. A bérlők sokkal tudatosabbá váltak, ma már nem írnak alá bérleti szerződést bármilyen feltételekkel. A lakás elhelyezkedése és mérete mellett már a minőség élvez prioritást.

Ez persze nem olyan nagy meglepetés, hiszen, ha megfizetik az általánosan igencsak magas, jócskán 100 ezer forint feletti havi bérleti díjat, akkor szeretnék az árkategóriájukhoz mérten élni az életüket. Ehhez pedig a bérbeadónak is alaposan alkalmazkodni kell: ha már elkéri a borsos árat, akkor alapvető szükséglet például, hogy az esetlegesen felmerülő problémákat azonnal kezelje (beázás és egyéb dolgok), akár hétvégén is, ha a helyzet úgy hozza. Az albérlők egyre inkább igénylik azt is, hogy a bérleti díjakat átutalással tudják rendezni, illetve követni tudják a különféle elszámolásokat – tájékoztat Balla Ákos, de hozzáteszi: ehhez pontról pontra egyeztetett szerződés szükséges.

Megéri egy megbízás?

Ha spórolni akarunk az időnkkel, kétség kívül megéri egy céget megbízni a lakásunk kiadásával. A megbízott cég – természetesen bizonyos jutalék fejében – ugyanis mindent elintéz helyettünk. Meghirdeti a lakásunkat és rögvest meg is köti a bérleti szerződést. Amiatt sem kell aggódnunk, hogy az újdonsült lakó majd kárt tesz a berendezésben, hiszen az általunk megbízott cég alapos jegyzőkönyvet vesz fel a lakás eredeti állapotáról, így garantált, hogy a tulajdonos érvényesítheti a későbbi esetleges károkat.

A képviselőnk természetesen beszedi a bérleti díjat is, és figyel a rezsi költségek megfizetésére. Ha karbantartásra van szükség, akkor kihívja az illetékes szakembert, hogy gyorsan és minél előbb megoldódjon a probléma. Egy ingatlanra ráfordított idő átlagosan havi 3-5 órát vehet igénybe a szabadidőnkből. Ez sokak számára a munkaidejükön túl nem fér bele, ha lakáskiadásban gondolkodnak. Az ingatlankezelők általában 10 százalék jutalékot kérnek a bérleti díjból havonta, amely reális lehet a ráfordított időnket tekintve.

Válassza a XIII. kerületet!

Bérbeadásra is remek választás egy új építésű lakás a XIII.kerületben. A képeken egy Röppentyű utcai ingatlan található. A Balla Ingatlan kínálatában 2018 őszi és 2019 tavaszi átadással már 27,2 millió forinttól számos új építésű lakást találhat. Szakértőnk és irodavezetőnk, Tóth Viktória várja a hívását, keresse bizalommal: 06-70-70-88-279

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek