PR Cikkek

Hogyan válasszunk jó kanapét? (x)

Bors

Létrehozva: 2018.08.13.

A válasz egyszerű: Válasszunk kényelmeset! Igen, ám de hogyan?!

Bátran mondhatjuk, hogy ma már szinte minden otthon egyik elengedhetetlen, és az egyik legkihasználtabb bútora a kanapé. A kanapé, ami napjainkban már nem csak kényelmi funkciókat lát el, de a lakberendezés egyik fontos, és központi eleme, közös tévézések, családi, baráti beszélgetések színhelye, de sokan vannak azok is, akik a délutáni szunyókálásukat is inkább a kanapén élvezik, mint a hálószobában. Ezért tudjuk, hogy jól kell választanod, ha valóban minden igényedet kielégítő, kényelmes, és tartós kanapét keresel, magadnak és a családodnak.

Összeszedtük neked azokat a tudnivalókat, amiket érdemes szem előtt tartani álmaid kanapéjának kiválasztásakor:

Mekkora és milyen lakberendezési stílusú helyiségbe kerül a kanapé, kik fogják és naponta mennyit használni, csak kényelmes ülőalkalmatosságot, vagy egy-egy alkalommal vendégágynak nyithatót, netán mindennapos alvási igényekre gyártott kanapét keresel-e?

Kanapé, ha vendégágynak is kell

Vendégágynak is használt kanapé esetén választhatsz szivacsos vagy rugós kivitelűt egyaránt, mert egy-két vendégéjszakai alvásra ezek megfelelőek, mindenkinek az alvási szokásai döntik el, milyen keménységű fekvőfelületre van szüksége

Ha valóban csak egy kényelmes kanapét szeretnénk, mindenképp fix kivitelűt válasszunk, nem érdemes kizárólag 1-2 vendégéjszaka miatt nyitható kanapét venni, mivel a fix kivitelűek, stabilabb, masszívabb felépítésűek, és már kaphatóak olyan kanapék is, amik becsukva is kényelmes alvást biztosítanak, ha valóban csak pár éjszakás alvásról van szó

Egy két vendégéjszaka kedvéért azonban nem érdemes kompromisszumot kötni, ilyenkor inkább a becsukott kanapé kényelmét, támlamagasságát, és a szövet típusát érdemes kényelmi igényeinkre szabni.

Kinyitható kanapé

A kinyitható kanapékat leginkább kétszemélyes alváshoz javasoljuk, itt a nyitási módok különbözőek lehetnek.

Mindennapos alvás esetén lehajtható támlájú vagy kihúzható ágygépes modellt válasszunk, ezek nagy előnye, hogy kinyitva, minden esetben egységes sík fekvőfelületet kapunk.

A kényelmes és pihentető alvás érdekében 2 személyes mindennapos alváshoz választott kanapénk fekvőfelületének a nagysága a meghatározó, ezért érdemes olyan kanapét választani, aminek a fekvőfelülete minimum 200 cm-es.

Kanapé stílusok

Azt már csak ízlésünk, és lakásunk lakberendezési stílusa határozza meg, hogy a letisztult klasszikus formájú kanapékat, vagy a modernebb design-os darabokat kedveljük, a legfontosabb, hogy akár ülőalkalmatosságként, akár pár napos alváshoz, vagy vendégágynak használjuk, kanapénk kényelmes, időtálló, a lakásunk ízlésvilágához igazodó darab legyen, így könnyen otthonunk központi helyévé válik kedvenc új kanapénk.

A modernebb stílusú kanapékról tudni kell viszont, hogy a különleges formavilág miatt, kevesebb kinyitható modellt találunk közöttük.

Formavilágukat tekintve, a kanapék lehetnek hagyományos pad formájú 2 vagy 3 személyes kivitelűek, vagy sarok kanapék, amik nevükből adódóan sarokba helyezhetőek, itt figyelni kell a kivitelre, hogy jobbos vagy balos kanapé a megfelelő számunkra, valamint vannak a nagyobb U formájú bútorok, amiket már inkább ülőgarnitúra kategóriába sorolhatunk mintsem kanapéba, ezért a hely nagysága, és az igények határozzák meg leginkább, hogy kanapét, vagy ülőgarnitúrát választunk otthonunkba.

A méret a lényeg!

Manapság egyre többen rendelnek webáruházból kanapét, ahol, mint minden más webes vásárlásnál, ugyanazok az elállási jogok, és garanciák vonatkoznak a termékekre, mint bármilyen más weben rendelt termékek esetén. Üzletben történő kanapéválasztás esetén, sokan csak a helyszínen szembesülnek vele, hogy nem mérték le a helyet ahová a kanapé kerül, így legtöbbször még egyszer fel kell  keressék az üzletet, míg webes rendelés esetén ez már a lakásban megoldható kérdés, így javasoljuk, hogy választás és rendelés esetén már rendelkezz a pontos méretekkel.

Sok bútor webáruháznál a másik előnyös szempont, hogy a legtöbb esetben a szállítás díjmentes, ezt érdemes vásárlás előtt mindenképp mérlegelnünk, mivel az üzletből történő fizetős házhoz szállítási költséget minden esetben hozzá kell számolnunk új kanapénk árához, míg ezt egy ingyenesen szállító webáruház esetén megspóroljuk.

Már itthon is, néhány bútor webáruházban elérhető online áruhitel, ami szintén otthonról, a megrendeléssel együtt kényelmesen intézhető.

Ha Te is szívesen rendelsz webáruházból kanapét, sarokkanapét, akkor a fenti szempontok figyelembe vételével biztosan megtalálod álmaid kanapéját, ami hosszú távon otthonod központi bútora és éke lesz.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185985_auto_resized.jpg
origo.hu

LMBTQ-aktivista, szélsőbalos figura Magyar Péter erzsébetvárosi polgármesterjelöltje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27720_resized.jpg?avcount=1714753511
origo.hu

Újabb árcsökkenés jön a hazai benzinkutakon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17184870_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fantasztikus örömhírt jelentett be Szinetár Dóra, özönlenek a gratulációk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183912_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Elszólta magát az ATV-ben Rangos Katalin: Magyar vagy Márki-Zay Péterről beszélt? (VIDEÓ)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17184997_auto_resized.jpg
ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185006_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Áll a bál a Nike olimpiára szánt női sportdresszeinek túlszexualizáltsága miatt + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27719_resized.jpg?avcount=1714753511
origo.hu

Elképesztő titkokat osztott meg Szabó Zsófi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186108_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

A '60-as és '70-es évek hippikultúráját ünnepli az IKEA: szívet melengető, ikonikus darabok térnek vissza

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27723_resized.jpg?avcount=1714753511
hirtv.hu

Íme, a YouTube-on letiltott CPAC-beszéd

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175721_auto_resized.jpg
borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27681_resized.jpg?avcount=1714753511
travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/-QOHEGhzQJLxwbobl6_dg-Jmb13ToljY2S2y-6aSLDQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk3Y2EyYTk2OWYwNDRhYWM5MzIxMGJjYTljNzRmOTY5.jpg
PR Cikkek

Mennyit számít az első benyomás valójában egy állásinterjún? (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/qYarjVyF3BBjFGbp-zfy1kIrvMtBX6jf0THtRfTrv3k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y5NjRiMjMwZjZjZTQ5MDRiMjU3NDUwMjhmNWQ0OWMz.jpg
PR Cikkek

Hogyan legyünk környezettudatosak a tavaszi nagytakarítás során? (x)