PR Cikkek

Csapatépítéssel hangolódnak az Eb-re a kosaras lányok (x)

Címkék
kosárlabda

Bors

Létrehozva: 2018.07.05.

A legjobb négybe szeretne kerülni az U20-as magyar női kosárlabda-válogatott a soproni Európa-bajnokságon.

Cziczás László, az U20-as női kosárlabda-válogatott vezetőedzője igyekszik az edzések mellett programokat szervezni a lányoknak, hogy a nyári szünetüket a nemzeti csapatért „beáldozó” lányok picit ki tudjanak kapcsolni a soproni Európa-bajnokság előtt.

- A hangulat remek, ebben oroszlánrészt vállalt a szakmai stáb, akik különböző programokkal dobták fel a felkészülést. Közös sütögetésre, horgászatra mentünk. Heti egyszer sütizést is beiktattunk a programba. A csapatvezetőnk pedig medencés bulit tartott, hogy még jobban érezzük magunkat – fogalmazott a Borsnak Gereben Lívia.

Cziczás László lapunknak elmondta: az egész felkészülés arra lett kihegyezve, hogy élvezzék a válogatottságot a lányok, és ne „nyűg” legyen nekik nyáron a nemzeti csapatban szerepelni, amíg barátnőik a strandon pihennek. A jó hangulat mellett természetesen az edzéseket sem hanyagolták el.

- A formánk még nem százszázalékos, pont erre az egy hétre van még szükségünk. A felkészülésünket picit megzavarta, hogy három kulcsjátékos sérülés miatt nem szerepel a csapatban. A 12 fős keret tagjai azonban remekül dolgoztak, nagyon büszkék vagyunk rájuk. A lányok nagy részének ez lesz az utolsó utánpótlás-világeseménye, így mindent megtesznek majd, hogy emlékezetessé tegyék az Eb-t. A cél pedig a legjobb négybe kerülni – mondta Cziczás.

Török Ágnes szerint a lett meccs ígérkezik a csoport legkeményebb összecsapásának.

- Úgy gondolom, reális elvárás, hogy megnyerjük a csoportot, mert így könnyebb ellenfeleket kaphatunk az egyenes kieséses szakaszban. A pályaelőny nálunk van, a hazai közönség hatalmas erőt adhat nekünk – nyilatkozta Török.

A magyar U20-as válogatott kerete

Czukor Dalma, Kányási Veronika, Kiss Virág, Radócz Fanni, Studer Ágnes, Gereben Lívia, Varga Kamilla, Szeitl Vanessza, Tenyér Zsófia, Mérész Beatrix, Török Ágnes és Jáhni Zsófia

A C csoport programja

Július 7.: Magyarország-Horvátország (18.00)

Július 8.: Magyarország-Lettország (18.00)

Július 9.: Lengyelország (18.00)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek