PR Cikkek

Magának keresett hormonmentes fogamzásgátlási módszert… Ma már tanfolyamokon oktatja! (x)

Bors

Létrehozva: 2018.06.27.

Állandósult rossz kedv, női egészségi problémák, gyakori fertőzések és megmagyarázhatatlan folyás – csak néhány azon tünetek közül, amit a fogamzásgátló miatt Cserháti-Herold Jankának hosszú hónapokig el kellett szenvednie. Az eredetileg újságírónak tanult nő a saját egészsége védelmében kezdett el hormonmentes módszereket keresni, angliai kurzuson tanulta ki a termékenységtudat módszerét, amiről ma már orvosi konferenciákon is előad. Sikeres vállalkozást épített, Youtube csatornáján pedig tabumentesen beszél a szexualitásról is. A nőiség és a nemiség a missziójává vált, mint ahogy az is, hogy érthetően és viccesen magyarázza el, hogy működik a női test.

– Van két kisfiam, de több babát már nem szerettünk volna, viszont nem akartam hormonális fogamzásgátlót szedni. Korábban gyakorlatilag az összes mellékhatást produkáltam: a rossz kedvtől a fertőzésekig. Magamnak kerestem hormonmentes módszert, végül a pesszárium mellett döntöttem, ám azt itthon nem lehetett kapni. Külföldről kellett rendelnem, s ekkor jött a webshop ötlete is, hátha mások is hasonló cipőben járnak. Nem tévedtem! A megrendelésekkel együtt azonban rengeteg kérdést is kaptam, megdöbbentett, mennyire nem ismerik a nők a saját testüket, sokan nem tudják azt sem, hol helyezkedik el a méhszájuk, hogyan néz ki a hüvelyük – mesélte Janka, aki egyre jobban beleásta magát a nőiség témájába, küldetésévé vált, hogy segítse a vele egy cipőben járókat.

– Megismerni a saját testünket nem csak azért fontos, hogy tudjuk, mikor fogunk menstruálni. Ez a fajta testtudat magabiztosságot ad, és sokkal egészségesebbek is lehetünk – folytatta a termékenységtudat szakértő, akivel együtt webshopja, a hormonmentes.hu is fejlődött: ma már tucatnyi női egészséggel kapcsolatos bio terméket árul.

Ha Ön is kérdezne Jankától, itt megteheti: [email protected].

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek