Ezeket a francia ételeket csak a legbátrabbak kóstolják meg!

étel
PUBLIKÁLÁS: 2024. január 22. 08:00
Ízlések és pofonok - tartja a mondás. Ez Franciaországra kiemelten igaz, főleg az ételek terén. Ha arra járunk, és a különlegességeket szeretnénk megkóstolni, nagyon fel kell készülnünk, hiszen ott teljesen mások a gasztronómiai elvárások, mint nálunk. Most bemutatunk pár olyan ételt, amit csak kevesen vállalnak be!

Franciaország híres a világszerte elismert konyhájáról, de arról is, hogy vannak erőteljesen megosztó fogások is az étlapon. A leginkább embert próbáló francia kaják nemcsak a kulináris határokat feszegetik, hanem az ínyenceknek is igazi kihívást jelentenek. Íme 5 érdekes, nem mindennapi étel Franciaországból.

Escargot - csiga

Sült csiga Forrás: Shutterstock

A csiga a francia konyha egyik legelterjedtebb étele. Sokak számára a gondolat is zavaró lehet, hogy egy csigát fogyasztanak el, még akkor is, ha az finom fűszerekkel és vajjal van elkészítve. A helyiek számára ez az étel az elegancia és a különlegesség szimbóluma, de a külföldiek gyakran az undor tárgyát látják benne. Te megkóstolnád?

Langue de Canard - kacsanyelv

Kacsa nyelv Forrás: Shutterstock

A kacsanyelv a francia konyha olyan fogása, amely sok külföldi számára teljesen visszataszító - habár ha jobban belegondolunk, a magyarok a disznónyelvet fogyasztják előszeretettel, szóval ha innen nézzük, 1-1. A kacsa nyelve főtt vagy párolt formában kerül tálalásra, egészen furcsán néz ki, illetve az állaga az, amivel sok ember nem tud megbarátkozni.

Boudin Noir - véres kolbász

Véres kolbász Forrás: Shutterstock

A Boudin Noir egy kolbász, amelynek az alapanyaga állati vér. Bár sok konyhában használnak vért az ételek elkészítéséhez, a Boudin Noir mégis egy olyan fogás, amelynek íze és állaga sokak számára lehet kihívás.

Andouillette - béllel töltött kolbász

Andouillette Forrás: djoyn.nl

Az andouillette egy olyan francia hagyományos kolbászfajta, amelytől nem igazán jön meg az étvágyunk. A specialitás tulajdonképpen kolbász a négyzeten: sertésbélbe töltött sertésbél kisütve. Jellegzetes, erős ízvilága miatt sokak számára különlegesnek számít, másokban viszont pont az íze vagy az alapanyaga kelthet visszatetszést.

Cerveaux, cervelle - birkaagy

Cervelle, birkaagy Forrás: Shutterstock

A cerveaux vagy cervelle a francia konyha olyan ínyencsége, amely még a kísérletezőbb ízlésűeket is kihívás elé állítja. Ez az étel nem más, mint párolt vagy sütött agyvelő. A franciák leginkább bárányból készítik. Nálunk is komolyan megosztó étel, akárcsak a pacal- és a körömpörkölt.

Te melyiket mernéd megkóstolni?

Képek: Shutterstock, djoyn.nl

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.