Víz alatti étterem nyílt Belgiumban

étterem
PUBLIKÁLÁS: 2017. február 01. 11:43
Víz alatti étterem nyílt Belgiumban

Víz alatti éttermet nyitott egy belga vállalkozó: az öt méter mély medence alján elhelyezett gömbben ülő vendégeknek könnyűbúvárok szolgálják fel a libamájat - olvasható az MTI hírei között. A brüsszeli úszómedencét könnyűbúvárok edzéséhez építették, ezért különlegesen mély. Az "éttermet", egy két méter átmérőjű gömböt a medence aljához rögzítették.

A The Pearl (Gyöngy) névre keresztelt gömbbe könnyűbúvár-felszerelésben érkeznek a vendégek, és alulról úsznak be. A víz 33 fokos, így nem fáznak étkezés közben. A gömb légbuborékjában egy kerek asztalnál fogyaszthatják el a libamájat, a ráksalátát és a pezsgőt, amelyet vízhatlan dobozokban hoznak az úszó pincérek.

"Új korszakot nyitunk az éttermek történetében" - mondta John Beernaerts, aki egy évtizede építette meg Brüsszelben a NEMO33 medencét. A Gyöngy megvalósítása egy évbe telt, számos tervet kipróbáltak, míg kifejlesztették a legalkalmasabb formát. Az étteremben fejenként 99 euróba (30 ezer forintba) kerül egy ebéd, de a vendégek szerint páratlan élmény.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.