Egy csipet varázslat – Ettől a filléres fűszertől lesz igazi egészségbomba a kávéd

Egy csipet varázslat – Ettől a filléres fűszertől lesz igazi egészségbomba a kávéd

fahéj
PUBLIKÁLÁS: 2025. október 11. 08:45
Nem is gondolnád, de csupán egy csipetnyi ebből a fűszerből reggeli kedvencedbe és máris megnövelheted a meleg ital egészségedre gyakorolt pozitív hatását. Ha te is a kávéimádók táborát erősíted, akkor ezt az ételízesítőt mindenképpen vesd be, amit nemcsak a tested, de az ízlelőbimbóid is meg fognak hálálni!

Millió ember él a Földön, aki el sem tudná képzelni a reggelét egy csésze kávé nélkül. Bár az ital mértékletes fogyasztásából számos pozitív előnyöd származhat, egy filléres összetevővel azonban még ínycsiklandóbbá és egészségesebbé varázsolhatod meleg kedvencedet. Akár a cukor és tej nélküli presszóért vagy oda, akár a habosbabos latte a befutód, ezt az összetevőt kár lenne kihagynod!

Boldog lány, aki éppen a reggeli kávéját issza
Ha te is a kávéimádók táborát erősíted, akkor ezt a fűszert mindenképpen vesd be!
Fotó: AYO Production /  Shutterstock 

A kávé pozitív hatásai, amelyek nemcsak a lelkednek tesznek jót

Ahogy említettük, a kávénak már önmagában is számtalan előnye van, hiszen koffeintartalmának köszönhetően növeli az energiaszintet, csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát, valamint támogathatja az agy és a szív egészségét. Emellett hozzájárulhat a testsúlyszabályozáshoz, csökkentheti a depresszió kialakulásának esélyét és segítségével megelőzhetőek a májbetegségek is. Mindezek ellenére egy belgyógyász arra hívta fel nemrég a figyelmet, hogy egy teljesen hétköznapi, filléres fűszer még tovább fokozhatja rátehet a kávé egészségvédő hatását.

Ettől lesz a kávéd valódi egészségbomba – íme a fűszer, amit ki ne hagyj belőle!

Dr. Saurabh Sethi gasztroenterológus szerint a fahéj fokozhatja a kávé egészségünkre gyakorolt pozitív hatását, amelyről milliós követőtáborral rendelkező Instagram-oldalán beszélt. Videójában ugyanis azt állította, hogy az emberek 3 rendkívül egészséges, hétköznapi hozzávalót hagynak ki a kávéjukból, melyek közül az egyik a fahéj.

Már egy csipetnyi fahéj is hozzájárulhat a vércukorszint ingadozásának csökkentéséhez, valamint erős antioxidáns tartalmának köszönhetően támogatja a szervezetet

 – magyarázta és kiemelte, hogy az utóbbiak semlegesíthetik a szabadgyököket ezáltal csökkentve az oxidatív stressz kialakulásának kockázatát, ami súlyos betegségekhez vezethet, például rákhoz.

Fahéjrúd és őrölt fahéj, amit érdemes beletenned a kávédba
Már egy csipetnyi fahéj is egészségbombává varázsolhatja a kávéd
Fotó: gcafotografia /  Shutterstock 

Az orvos szerint ezek a hozzávalók tovább fokozzák a kávé pozitív hatását

Dr. Sethi szerint a fahéj mellett az MCT olajnak is helye van a csészédben, ugyanis a kókuszolajból vagy pálmaolajból származó zsír támogatja az agy egészségét és, mivel íztelen, bátran hozzáadhatod a kávédhoz.

A szakértő végezetül az étcsokoládé port emelte ki, ami nemcsak extra ízvilággal látja el a meleg italt, hanem a pozitív hatással van a jótékony bélbaktériumokra is.

A videót itt tekintheted meg:

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.