A forró italoka hideg napok megszépítői! Ihatunk forró csokit, kakaót, puncsot, de ha kedvencünk a klasszikus adventi forralt bor, érdemes lehet a szintén bor alapú glöggel is tenni egy próbát.
Habár a forralt bor és a glögg sokban hasonlít egymásra,mégsem teljesen egyforma a két ital.A glögga kardamommal hívja fel magára a figyelmet, ez a legerősebben kiérezhető ésegyben alegfontosabb fűszer benne.Nézzük, hogyan készíthetjük el otthon.
A forralt borhoz hasonlóan a glöggnek is rengeteg fajtája létezik, sokan más szeszes italokkal, gyümölcsökkel és fűszerekkel bolondítják meg, de az összes glögg alapja a vörösbor. Bizonyos receptekben nemcsak sima vörösbor, hanem portói is szerepel. A portói eredetileg egy erős, édes desszertbor, ami meglepően sok koktélnak összetevője, illetve jól passzol számos gyümölcshöz is.
Az alkoholos komponens lehet a vörösbor – esetleg portói – mellett vodka, fehér rum és Bourbon whiskey. Feltétlenül tegyünk bele kardamomot és a klasszikus forralt bor fűszereit is: fahéjat, szegfűszeget és csillagánizst. Még egy kis cukor, narancshéj, füge, majd az egész mehet egy fazékban a tűzhelyre melegedni. Ne forraljuk fel, csak főzzük lassú tűzön, majd hagyjuk pár órát állni. Fogyasszuk ismét felmelegítve, díszíthetjük mazsolával vagy szeletelt mandulával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.