Lehet, hogy büdösnek hangzik a neve, de ez a sárgadinnye, akárcsak a többi sárgadinnye fajta, valójában édes gyümölcs, tele tápanyagokkal.
Szinte az egész világon megtalálható, különösen Indiában, Afrikában, Észak-Amerikában, Európában és Iránban.
A pézsma dinnyében ahogy a többi sárgadinnye fajtában is, antioxidáns található, amely támogatja az immunrendszert.
A sárgadinnye és más pézsmadinnyék magas rost-, kalcium-, kálium-, valamint A- és C-vitamin-tartalommal rendelkeznek. Emellett szénhidrátokat, fehérjéket, nagy mennyiségű vizet, A-, B1-, B2-, B6-, B9-, C- és K-vitamint, káliumot, magnéziumot, kalciumot, cinket, vasat és foszfort tartalmaz.
100g sárgadinnye körülbelül 30 kalóriát és 90% vizet tartalmaz. Tehát alacsony a kalóriatartalma, és nagyon sokféle módon fogyasztható. Adhatjuk gyümölcssalátához, fagylalthoz, lefagyaszthatjuk, és vízzel és mézzel szorbetté turmixolhatjuk.
Ha a boltban a legérettebb sárgadinnyét keressük, figyeljünk a szimmetriára és a kis zöld színű szárra. Továbbá nézzük meg, hogy nehéz-e a gyümölcs, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy érett. Amikor hazaérve elkészítjük, mossuk meg felvágás előtt aszalmonella és egyéb betegségek elkerülése végett.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.