Egy jó kávét rengetegféleképpen lehet élvezni. Vannak, akik a rövid, erős eszpresszóért rajonganak, mások az amerikai stílusú, vizes kávét szeretik.Előbbiek számára rossz hír, hogy azeszpresszó rendszeres fogyasztása növelheti a koleszterinszinteta szervezetben.
AzOpen Heartfolyóiratban megjelent kutatásban 21 ezer résztvevőt vizsgáltak meg, akiknek az átlagéletkora 56,4 év volt. Azt találták, hogya rendszeresen eszpresszót fogyasztóknál szignifikánsan magasabb volt a koleszterinszint. A kutatók szerint ennek oka az, hogy az eszpresszó italokat jobban szűrik, mint más kávéfajtákat, ezért a kávé jótékony illóolajai nem jutnak be az italba. A szűretlen kávéknál nem figyeltek meg ilyen hatást.
A kutatásnak ugyanakkor vannak korlátai, például nem vizsgálták az eszpresszó kiváló antioxidáns tulajdonságait. Akávéban található antioxidánsok különleges szerepet töltenek be étrendünkben, hiszen hozzájárulhatnak a daganatos betegségek, a 2-es típusúcukorbetegség, a gyulladásos és a májbetegségek kockázatának csökkenéséhez is, de rendszeres fogyasztása összefüggésbe hozhatóaz Alzheimer- és Parkinson-kór megelőzésével is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.