Kinyílt a bodza, bemutatunk pár lehetőséget, hogyan használjuk fel az illatos virágokat a konyhában és a háztartásban.
Téli teakeverékek fontos alapanyaga a szárított bodzavirág, lázcsillapító, izzasztó, vizelethajtó és nyugtató hatású. Aleggyakrabban használt 5 téli gyógytea egyike.
Jobban lehet aludni kimerültség, depresszió esetén, ha a párnánkba levendulás-bodzás szárított virággal töltött illatpárnát helyezünk.
Egzotikus ízek kedvelőinek érdemes kirpóbálni a hagyományos lekvárok mellett a fűszernövényekkel ízesített keverékeket: egyik ilyen bevált párosítás a bodzavirággal fűszerezett szamócalekvár. 1 kilónyi gyümölcshöz elég 3 nagyobb virágtányért adnunk. Figyeljünk arra, hogy alaposan csipegessük le a virágokat a szárakról.
Igazi tavaszi desszert a palacsintatésztába mártott bodzavirágok. Tojás, tej, liszt, cukor és só felhasználásával készítsünk sűrűbb palacsintatésztát. Mártsuk bele a virágokat a száruknál fogva, majd forró olajban süssük a virágokat aranybarnára. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.