A bio termékek előnyei; hogy a bio zöldség és gyümölcs fogyasztása jó nekünk, és jó a Földnek is, már-már közhelynek számítanak.
Való igaz, hogy biztonságos és egészséges a fogyasztásuk, és általa a környezetvédelemért is tehetünk valamit.
Azorganikusélelem termelése során nem használnak műtrágyát és kémiai növényvédő szereket. Ezért ezek az élelmiszerek nem tartalmazzák ezeknek az erős kémiai anyagoknak a nyomait, így ezek nem lehetnek hatással az emberi szervezetre. Ez különösen fontos a magzatok, a gyermekek, a várandósok, vagy olyan személyek számára, akik érzékeny immunrendszerrel, vagy emésztőrendszerrel rendelkeznek.
A biogazdálkodás különféle módszerei, például a talaj természetes kezelése, a növények társítása, az élővilág “használata” a természetesrovarmentesítésben olyan zöldségeket és gyümölcsöket eredményez, melyek akár 50 %-kal több vitamint, ásványi anyagot és más tápanyagot tartalmaznak, mint a hagyományos termesztésből származó társaik.
Sokan gondolják úgy, hogy mivel a biogazdálkodást jellemzően kisebb, közeli farmokon állítják elő, így kiegyensúlyozottabb táplálékot jelentenek és az az odafigyelés, ami a gazdálkodást jellemzi, egészségesebb és szebb növényeket eredményez.
További érdekességek a témában az alábbi linken olvasható >>
Aszervezetünknek a tavasz közeledtével szüksége lenne egy kis pihenésre. Ilyenkor különösen jól esnek a méregtelenítő ételek, italok, melyeket szinte „kötelező” is ebben az időszakban kipróbálni! Milyen újdonságokkal szembesülhetünk idén?
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.