Így használjuk fel a főzéshez a szőlőlevelet

Így használjuk fel a főzéshez a szőlőlevelet

egészség
PUBLIKÁLÁS: 2021. július 11. 13:33
A szőlőlevél egy szuper nyári alapanyag, készíts belőle nagyon finom, diétás ételt!Íme egy pikáns mediterrán recept!

A szőlőlevél egy szuper nyári alapanyag, készíts belőle nagyon finom, diétás ételt!Íme egy pikáns mediterrán recept!

A szőlőlé újonnan fölfedezett alkotó eleme gátolja a zsírsejtek kifejlődését, amivel megelőzi az elhízást – állapították meg amerikai kutatók.

Hozzávalók:

  • 15 db szőlőlevél
  • 15 dkg rizs
  • 2 db paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 köz salottahagyma
  • 3 dl zöldségalaplé
  • 1/2 citrom
  • 10 db olívabogyó
  • olívaolaj
  • só, bors
Foto:pixabay.com

Így készítsük el:

  1. Mosd meg a rizst, szárítsd meg. Vágd fel finomra a salottokat, paradicsomokat, aprítsd fel a petrezselymet.
  2. Olívaolajon pirítsd a hagymát üvegesre, szórd rá a rizst, a szárított paradicsomokat. Öntsd fel 3 dl vízzel, sózd, borsózd. Fedő alatt, párold puhára 10-12 perc alatt.
  3. A leveleket alaposan mosd át, és szárítsd meg. 1/2 l vízet forralj fel, és a leveleket szűrőbe rakva forrázd le. Így megpuhulnak, könnyű lesz velük dolgozni. Csepegtesd le őket, és itasd fel papírtörlővel a felesleges vizet.
  4. A majdnempuha rizsalatt zárd el a lángot, add hozzá a felaprított petrezselymet és 1 teáskanál citromlevet. Keverd össze, fedő alatt hagyd hűlni.
  5. Terítsd ki a szőlőlevet egyesével, és 1 púpozott teáskanálnyi töltetélet tegyél mindegyikbe. Kézzel formáld őket hengerré, majd csomagold be a végüket mindkét oldalon. Hajtsd rájuk a levélrészeket, végül felülről is és készen is lesznek a kis csomagok.
  6. Egy tűzálló tál aljára merj 2 merőkanálnyi zöldségalaplevet, és csavard hozzá a maradék citromlevet. Helyzed rá a töltött leveleket, egymás mellé szorosan. Merj rájuk annyi alaplevet, hogy a tekercsek feléig érjen. Fedd le, majd 180 C fokos sütőben 25-30 percen keresztül párold meg.
  7. A puha és egyenletesen aranylózöld szőlőleveleketfordítsd meg, és szobahőmérsékleten hagyd kihűlni. Tálba helyezve ízlésesen félbevágott olívával ízesítheted, kis olívaolajjal leöntheted és tedd be a hűtőbe még néhány órára, vagy egész éjszakára.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.