A tejes permetlevet esőzések után érdemes használni a paradicsomon, hogy megelőzzük többek között a gombabetegségeket.
A sok esőzés után hőség kedvez a paradicsom különböző betegségeinek. Ilyenkor támad újult erővel a paradicsomvész, a paradicsom csúcsrothadás is megjelenik, és akkor még beszéltünk a levéltetvekről, takácsatkáról és a paradicsomot felzabáló poloskáról. A tejes permetlé hatásos mindegyikkel szemben. De a hangsúly ebben az esetben is inkább a megelőzésen van.
A tejes permetlé elkészítéséhez csupán zsíros tejre (legalább 2,5 vagy 3,6%-os) és egy kis vízre van szükségünk. Ha csak néhány tövünk van, akkor elég egy kisebb szórófejes flakon, ha egy egész ültetvényünk, akkor a 7 literes permetezőt használjuk.
Hamarosan berobban a paradicsomszezon, már mosolyog a termés a töveken. Ha szeretnéd télire az igazi, friss paradicsomízt megőrizni, ezt a módszert azonnal próbáld ki!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.