A vegán étkezés egyik legsokoldalúbb alapanyaga a gyümölcslap.
A felhasználási módja szinte végtelen. Készíthetünk belőle palacsintát, bejglit,zserbót,édes tésztát, melyet megszórhatunk mákkal, dióval vagy nyakon önthetünk gyümölcsszósszal.
A gyümölcslap alapanyagaként használhatunk almát, körtét, epret, mandarint, narancsot, szőlőt stb. Egyszerre nagyobb mennyiséget is készíthetünk belőle, hiszen sokáig eltartható a hűtőben.
Tudta, hogy a piros, ízletes és lédús földieper milyen jótékony hatással van a szervezetre?
Hozzávalók
50-60 dkg tetszés szerinti gyümölcs (variálhatsz több féle gyümölcsöt is pl. alma-banán, meggy-alma-banán, sárgabarack-alma, ananász-alma stb.)
Elkészítés
A gyümölcsöket hámozzuk meg, vágjuk apróra, majd tegyük bele a turmixgépbe és pürésítsük. Az aszalógép tálcájára terítsük szét a masszát. 42 fokon 10-12 órán keresztül szárítsuk.
Ha nincs aszalógépünk, akkor egy nagy tepsiben tegyünk sütőpapírt. Öntsük bele a masszát és terítsük szét egyenletesen. 50 fokon, ujjnyira kinyitott sütő ajtóval szárítsuk ki. Ha kész, akkor húzzuk le a gyümölcslapról a sütőpapírt.
Lénárt Gitta
www.lenartgitta.hu
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.