Készítsünk vegán gyümölcslapot!

Készítsünk vegán gyümölcslapot!

gyümölcslap
PUBLIKÁLÁS: 2021. április 30. 13:33
A vegán étkezés egyik legsokoldalúbb alapanyaga a gyümölcslap.

A vegán étkezés egyik legsokoldalúbb alapanyaga a gyümölcslap.

A felhasználási módja szinte végtelen. Készíthetünk belőle palacsintát, bejglit,zserbót,édes tésztát, melyet megszórhatunk mákkal, dióval vagy nyakon önthetünk gyümölcsszósszal.

A gyümölcslap alapanyagaként használhatunk almát, körtét, epret, mandarint, narancsot, szőlőt stb. Egyszerre nagyobb mennyiséget is készíthetünk belőle, hiszen sokáig eltartható a hűtőben.

Tudta, hogy a piros, ízletes és lédús földieper milyen jótékony hatással van a szervezetre?

Hozzávalók

50-60 dkg tetszés szerinti gyümölcs (variálhatsz több féle gyümölcsöt is pl. alma-banán, meggy-alma-banán, sárgabarack-alma, ananász-alma stb.)

Elkészítés

A gyümölcsöket hámozzuk meg, vágjuk apróra, majd tegyük bele a turmixgépbe és pürésítsük. Az aszalógép tálcájára terítsük szét a masszát. 42 fokon 10-12 órán keresztül szárítsuk.

Foto:pixabay.com

Ha nincs aszalógépünk, akkor egy nagy tepsiben tegyünk sütőpapírt. Öntsük bele a masszát és terítsük szét egyenletesen. 50 fokon, ujjnyira kinyitott sütő ajtóval szárítsuk ki. Ha kész, akkor húzzuk le a gyümölcslapról a sütőpapírt.

Lénárt Gitta
www.lenartgitta.hu

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.