Rémisztő finomságok halloweenre Marton Adritól

Rémisztő finomságok halloweenre Marton Adritól

partiételek
PUBLIKÁLÁS: 2020. október 28. 13:36
Hogy mi kerüljön a halloweeni asztalra?! Most aztán szabadon engedhetjük a fantáziánkat és izgalmasabbnál izgalmasabb ételekkel lephetjük meg szeretteinket.

Hogy mi kerüljön a halloweeni asztalra?! Most aztán szabadon engedhetjük a fantáziánkat és izgalmasabbnál izgalmasabb ételekkel lephetjük meg szeretteinket.

Jöhetnek a boszi ujjak, a virsli múmiák, a pókos tojások és az alma vámpírfogak, amikkel nem csak a gyerekeket, hanem még a felnőtteket is lenyűgözhetjük.

Az Adri’s Kitchen műsorvezetője imádja az ünnepeket, legyen szó karácsonyról, húsvétról vagy éppen halloweenról. Marton Adrienn ez utóbbival a tengerentúlon találkozott először, amikor a családjával Amerikába költözött és három évig élt ott. A kétgyermekes anyuka azt mondja, nagyon meglepődött, hogy mekkora felhajtással jár kint ez az esemény.„Nagyobb ünnep, mint nálunk a karácsony! Külön üzletek vannak, amelyekben mindenféle borzongató dolgot lehet venni. Az emberek már augusztus végétől ezzel foglalatoskodnak, erre készülnek. Nem csak az otthonukat, hanem az udvarukat és a kertjüket is feldíszítik: pókhálókkal, boszorkányokkal, sírokkal, koporsókkal” – mesélte Adri, aki eleinte csodálkozott ezen, de rájött arra, hogy Amerikában ezzel - az ősi kelta hagyományokból kialakult autentikus ír ünneppel - próbálják a gyerekek számára picit könnyebbé tenni az elmúlást.„Idén mi is rendezünk egy tökfaragó-halloweeni partyt. Meghívunk négy-öt családot, lesz sok-sok gyermek. Az otthonunkat is feldíszítjük majd látványos kiegészítővel: mindenfelé elhelyezek majd boszikat, pókhálókat és pókokat.”

Természetesen a finom falatok sem maradhatnak el a halloweeni partiról. Adri rémesen egyszerű, és gyorsan összedobható nasikat fog készíteni.„Ezeket bátran ajánlom mindenkinek, hiszen tényleg nem bonyolult elkészteni őket. Nálunk mindig nagy sikert aratnak, nem csak a kicsik,hanem még a felnőttek körében is” – mondta Adri, aki megosztotta velünk kedvenc receptjeit.

Bosziujjak

Az a különbség a felnőtt és a gyerek között, hogy míg a nagyok számára az ízek a fontosak, a kicsiket már a tálalással is meg lehet venni. Sok gyerek például nem bírja a céklát, de ha „véres bosziujjakat” teszünk le az asztalra, akkor már boldogan megeszi és észre sem veszi, hogy a vér valójában cékla. De készíthetjük akár csipkebogyó lekvárból is.

Fotókredit: Komáromi Annamária

Virsli múmiák

Készíthetünk olyan ételt, amit a hétköznapokban is szoktunk, csak most legyen halloweenos a díszítés, a forma és a tálalás. Találjunk ki különféle fantázianevet a finomságoknak, így még izgalmasabbá válik az ünnepi menünk. Hiszen ki tudna ellenállni például ezeknek a virsli múmiáknak, amelyek valójában levelestésztába bújtatott virslik egy kis ketchuppal megbolondítva.

Fotókredit: Komáromi Annamária

Pókos tojás

Az a jó, hogy ezek a nasik ugyan nagyon látványosak, mégsem bonyolult az elkészítésük. Nem kell konyhatündérnek lenni ahhoz, hogy a halloweeni tányérra varázsoljuk például ezeket a pókos tojásokat. A kérdés már csak az: ki lesz a legbátrabb, aki hozzájuk is mer nyúlni?

Fotókredit: Komáromi Annamária

Banánszellem és töklámpások

Ha halloween, akkor nem maradhatnak el a töklámpások. De nem csak faraghatunk, hanem akár ehetőeket is készíthetünk. Hogy mi kell hozzá? Csupán mandarin, zellerszár és egy kis fantázia. Banánszellemekkel tálalva a parti nagy kedvencei lehetnek.

Fotókredit: Komáromi Annamária

Alma vámpírfogak

Ha a gyermekek izgalmasnak találják a tálalást, nem lesz gondunk azzal, hogy gyümölcsöt nasizzanak halloweenkor. Ha a vámpírfogakkal teletűzdelt almába egy kis csipkebogyó lekvárt is teszünk, még rémisztőbb lesz a kinézete, ám annál csábítóbb lehet…

Fotókredit: Komáromi Annamária
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.