A póréhagyma a hagymák családjába tartozó évelő növény, mely a francia és a kínai konyha ételeinek egyik kedvelt hozzávalója.
Érdekesség, hogymár az ókori egyiptomiak is fogyaszthatták a póréhagymát,erre utalnak az ebből az időszakból származó leletek között talált póré maradványok.
Használható a vöröshagyma helyettesítésére, remekül illik salátákba,nyersen szendvicsben fogyasztva is ízletes, a többi hagymaféléhez hasonlóan számos pozitív hatást kifejtő növény.
Vitaminok közül A, B1, B2, C és K-vitamin tartalma számottevő, emellett jelentős mennyiségben tartalmaz kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, mangánt és folsavat is.Pozitív hatásai a fokhagymáéhoz hasonlóak, kevésbé erős, kellemes hagyma íze miatt, azok számára is fogyasztható, akik a fokhagyma erőteljes ízét nem bírják.
Pozitív hatást fejt ki a szív és érrendszerre, mérsékeli a vérnyomást és a koleszterinszintet is.Vízhajtó hatása is ismert,emiatt például a görögök is rendszeresen fogyasztották.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.