Az ősz és a tél egyik legfinomabb és egyben legegészségesebb csemegéje a dió. A dió Perzsiából származik. Európa északi területére a rómaiak terjesztették el, elsődlegesen ízesítőanyagként használták, rendkivül jó zsírsavösszetétele miatt egészségvédő hatása jelentős.
A vitaminok közül jelentős mennyiséget tartalmaz A, B, E-vitaminból. Az E-vitamin erősíti az immunrendszert, bőr, köröm, haj erősségét szolgálja. Az omega 3- tartalma magas, jó hatással van a szellemi fejlődésre, az agysejtek és idegsejtek működését segíti. Részt vesz még a cukorbetegség elkerülésében,a szervezet inzulintermelése javul, koleszterincsökkentésben is fontos szerepet játszik, ugyanis magas a telitettlen zsírsav tartalma. Folsav tartalma is gazdag ami a fejlődő idegrendszer számára nélkülözhetetlen, ezért is javasolják a várandósság ideje alatt.
Számos jó tulajdonsággal rendelkezik, finom, egészséges ételeket lehet készíteni belőle. Napi 4-5 szem dió elfogyasztásával hozzájárulhatunk az egészségünk védelméhez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.