Tudta, hogy a mák nyolcszor több kalciumot tartalmaz,mint a tehéntej? A juhtóró pedig ötször annyit, mint a tehéntúró?
Mindannyian jól tudjuk, hogy ha nem veszünk magunkhoz elegendő kalciumot, akkor törékenyebbé válnak a csontjaink, a fogaink romlásnak indulnak, akár szívműködési zavarok léphetnek fel, de fontos szerepe van a véralvadásban és a hormonrendszer működésében is. De vajon tudjuk-e, hogy az időjárás miként hat a kalciumháztartásunka?
Testünk nem termel kalciumot, és melegebb időszakban izzadás útján ráadásul még veszítünk is belőle.Éppen ezért fontos, hogy naponta gondoskodjunk pótlásáról, nem csak a fent leírt élettani folyamatok miatt. Szervezetünk kalciumot használ a bőr, a körmök, a haj növekedéséhez is.
A D-vitamint a szervezetünk képes előállítani bizonyos mennyiségben, így nagyon fontos, hogy a napsütéses napokon vegyünk napfürdőt. Aki nem tartózkodik a szabadban és nem éri napsugárzás, annak étrendkiegészítők formájában ajánlott a szervezet számára szükséges mennyiséget pótolni, különösen a téli időszakban.
Bizonyos időjárási helyzetekben megnövekszik a szervezet kalciumürítése, ami az arra érzékeny embereknél görcsös állapotokat idézhet elő, a szívbetegeknél ritmuszavarokat, mellkasi panaszokat okozhat.
Az érzékenységünk ismeretében a tudatosan összeállított étkezéssel tudjuk biztosítani, hogy szervezetünk az adott időjárási helyzetben is kielégítően tudjon működni. Meteogyógyászati rendelésünkön szakembereink személyre szóló segítséget nyújtanak annak érdekében, hogy panaszaimegoldásra kerüljenek.
Fontos kalciumforrás a szezámmag, mák, dió, mandula, mazsola, mogyoró, juhsajt, juhtúró, a kemény sajtok, banán, petrezselyem zöldje, sóska, halak, de a tojásban, halakban, zöldfőzelékekben, diófélékben és a teljes kiőrlésű gabonákban is bőségesen megtalálható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.