A Baraka megint élményt nyújt, amikor vacsorázni hív: új nyári menüjükben a tányéron szó szerint megelevenednek a fesztiválok, a vidámpark, és a nyári kavalkád, miközben egy új videóban elmesélik azt is, milyen egy séf élete...
A nyár megérkezett a folyton nyüzsgő Budapestre is, André Bicalho, a Baraka séfje pedig megmutatja nekünk, hogyan vitt vidámságot a fine diningba. Mindnyájunknak vannak olyan gyerekkori élményeink, amelyek örülnénk, ha sosem múlnának: lubickolás a strandon, langyos délutánok egy parkban, kerti sütögetés a családdal… Az emlékek mindig megmaradnak, ezeket idézi fel a Baraka nyári menüje nosztalgikus ízekkel gondtalan gyermekkorunkból: pillecukor, popcorn, jégkrém, vattacukor, persze mindez új köntösben. Ki gondolta volna, hogy a fine dining ilyen derűs is lehet?
“A budapesti nyarak mindig édesek és naposak, a jókedv a levegőben van! Ez a szünidő időszaka, amikor barátainkkal és családunkkal élvezzük a szabad levegőn töltött időt. Van valami élvezet ebben a pihenésben, jó pillanatok, amikor csak lazulunk a teraszokon, vagy a Duna parton ülünk egy padon. Idén nyári inspirációként ennek a NYÁRI BOLONDOZÁSNAK számtalan könnyelmű arcát szerettem volna megmutatni.” – kezdi ecsetelni a séf nyári inspirációját – „A tányérokon megelevenednek a fesztiválok, a vidámpark, és a nyári kavalkád. Teszünk egy kiruccanást egy olyan kulináris világba, ahol a hozzávalók és a textúrák erre a szórakozásra és varázslatra emlékeztetnek majd, ahol részünk lehet egy nyári mulatságban annak minden vibrálásával és attrakciójával. Felkészítjük vendégeinket egy vidám és játékos szenzációra, szálljunk fel fine dining óriáskerekünkre. Élvezzük a nyári estét!”
Nem titok, André Bicalho heteket készül egy-egy új menü megalkotására. A koncepciót, az ételeket és anyaghányadokat pontosan tartalmazó leirat közel 100 oldal. A séf életéhez nem csak a főzés, de a számolgatás, alapanyagbeszerzés is hozzátartozik. És hogy mi még? A Baraka bepillantást enged a kulisszák mögé és egy rövid videóban meséli el séfjének életét:
A szezonban az egyik fő látványelem bizonyára az asztalra helyezett óriáskerék lesz a rák macaronnal, libamáj cukorkával és yuzu pillecukorral, de a brazil-portugál séf szolgál még további meglepetésekkel is.
A nyári menü legfinomabb fogásai között érkeznek: sárgadinnyeleves, citrom, gyömbér és kókusz; paradicsom textúrák és norvég homár, curry; Szent Jakab-kagyló, passiógyümölcs, dashi, retek; francia nyúl, málna, kumquat és uborka; kajszibarack, alma, sudachi, tofu.
A karnevál és öröm ihlette finom megoldások új köntösbe bújtatva mutatják meg a nyár ízeit, illatait, színvilágát. Ahogy André Bicalho séf mondaná: “Készítse fel mindenki az ízlelőbimbóit az élénk és játékos ízekre, üljenek fel a Baraka óriáskerekére és élvezzék a nyári esték minden szépségét!”
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.