Most van a befőzések szezonja, amikor érdemes minden finomságot elspájzolni a téli hónapokra. Hogy miért pont a nektarin jó lekvár befőzésre? Mert egy igazi vitaminbomba, és különleges ízvilága egészen más,mint a közkedvelt sárgabaracké.Nektarin lekvár-Hozzávalók:
- 1 kgnektarin
- 800 g cukor
- egy kiscitromleve
Olyan
gyümölcsöket válasszunk, amelyek
értettek, de még kemények és könnyen leválnak a magról.Miután meghámoztuk, félbe vágtuk és kimagoztuk őket, kockákra vágjuk. Amennyiben nagyobb mennyiséggel dolgozunk, vagy biztosan nem szeretnénk
gyümölcsdarabokat hagyni a lekvárban, le is darálhatjuk.

Egy nagyobb lábosban, kis lángon és állandó kevergetés mellett a a nektarint citromlével együtt feltesszük főni. Ezt követően hozzáadjuk a cukrot, majd újabb, legalább 30 perces főzés következik. Amikor a lekvár fényessé válik, a tűzről levéve száraz üvegebe töltjük. Ha
csökkentett cukortartalommalszeretnénk készíteni, akkor 1 kg gyümölcshöz 300g cukrot és 3:1 arányú dzsemfixet használjunk.