Így készítsünk nektarin lekvárt

lekvár
PUBLIKÁLÁS: 2018. július 02. 15:01
Most van a befőzések szezonja, amikor érdemes minden finomságot elspájzolni a téli hónapokra. Hogy miért pont a nektarin jó lekvár befőzésre? Mert egy igazi vitaminbomba, és különleges ízvilága egészen más,mint a közkedvelt sárgabaracké.

Nektarin lekvár-Hozzávalók:

  • 1 kgnektarin
  • 800 g cukor
  • egy kiscitromleve
Olyangyümölcsöket válasszunk, amelyekértettek, de még kemények és könnyen leválnak a magról.Miután meghámoztuk, félbe vágtuk és kimagoztuk őket, kockákra vágjuk. Amennyiben nagyobb mennyiséggel dolgozunk, vagy biztosan nem szeretnénkgyümölcsdarabokat hagyni a lekvárban, le is darálhatjuk. lekvár4 Egy nagyobb lábosban, kis lángon és állandó kevergetés mellett a a nektarint citromlével együtt feltesszük főni. Ezt követően hozzáadjuk a cukrot, majd újabb, legalább 30 perces főzés következik. Amikor a lekvár fényessé válik, a tűzről levéve száraz üvegebe töltjük. Hacsökkentett cukortartalommalszeretnénk készíteni, akkor 1 kg gyümölcshöz 300g cukrot és 3:1 arányú dzsemfixet használjunk.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.