Sok gyerek mellett nagyon fontos a tápláló, energetizáló, változatosan elkészíthető reggeli. A házi készítésű csokis granola minden kritériumnak megfelel.
Nagyon sok levelet szoktam azzal kapcsolatosan kapni, hogy milyen reggelit készítek a gyerekeknek hétköznap, amivel nem kell sokat pepecselni és a srácok is szívesen megeszik.
Kezdjük azzal a talán nem meglepő ténnyel, hogy nagyon sok mindennel próbálkoztam már, amíg megtaláltam a számunkra legmegfelelőbb reggeliket. Volt már az asztalon aszalt gyümölcs, előző este készített péksütemény, müzli, üres joghurt stb. Egyiknek sem volt igazán átütő sikere. Következő lépésként megpróbáltam kombinálni ezeket, hátha abból kisül valami jó. Hát, nem egészen jött be a számításom.
Itt jutottam el arra a pontra, hogy oké, akkor körülnézek a világban, hogy mások miket tesznek a gyerekeik asztalára reggelente. Sok-sok képet, receptet böngésztem át, amígy kialakult a kedvenc reggeli repertoárunk: aszalvány+tej/gabonapehely; házi granola/joghurt+friss gyümölcs, meleg nyári napokon pedig a fagyasztott görög joghurt gyümölcsökkel+granola. Ez a három az abszolút favorit, ezeket és a házi péksüteményeket szoktam variálni, cserélgetni egymással. És nem, nem tudják megunni, mert elég a gyümölcsöt, mint hozzávalót kicserélni és máris teljesen új ízvilágot kapunk.
Persze az sem mindegy, hogy milyen a gabonapehely (nálunk a fahéjas az abszolút nyerő) és granolából sem esznek meg akármilyet. A csokis változat a kedvencük, de annak a bolti változata igencsak húzós árban van, tekintettel a gyerekeim számára, így inkább megtanultam elkészíteni házilag. Mire ez a felvágás? Minek készítek granolát? Őszintén szólva nekem a puszta zabpehely mindig kicsitpapírízű, a müzli pedig kicsit száraz. A granola ezekkel ellentében ropogós és ízes. És ebben a gyerekeim is egyetértenek velem.
De hogy legyen benne egy kiscsavar is és tényleg a mi igényeinkre legyen szabva, nálunk olykor-olykor kerül még bele a szokásos hozzávalókon kívül egy-két kocka kakaós gabonapehely, na meg egy kis aszalt gyümölcs a kedvencekből: különösen a tanév vége felé figyelek erre, amikor nagy a hajtás és fel kell turbózni a gyerekek szürkeállományát.
Hogyan lesz a csokis granolából szuper reggeli? Egyszerűen: egy pohárban rétegezzünk egymásra két-három marék granolát egy kis doboz görög joghurttal (a granolával kezdjük és a joghurttal fejezzük be a műveletsort), adjunk hozzá pár szem idénygyümölcsöt, a rétegek közé is – például epret – és máris kész az energetizáló napindító finomság.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.