Könnyű málnás receptek

természetesen
PUBLIKÁLÁS: 2018. május 31. 15:02
Frissen szemezgetve a legfinomabb a málna, de ha több termett, mint amennyit megehetnénk, gyorsan ki kell találnunk vele valamit. Könnyű, nyári recepteket ajánlunk!

Mire jó a málna?

Azon felül, hogy roppant finom, a málna előnyösen befolyásolja a bélműködést, amelyrendkívül magas rosttartalmánakköszönhető. Rendszeres fogyasztásával csökkenthető a ma egyre gyakoribb vastagbélrák kialakulásának kockázata. Gyümölcsébenmagas a C- és E-vitamin koncentráció, ennek köszönhetően jelentős antioxidáns, előnyösen hat a szív- és érrendszer megfelelő működésére. A népi orvoslás szerint a málna fogyasztásával megelőzhető a hólyaggyulladás és a vesekő, sőt, segít szagtalanítani a bűzös vizeletet.
málna
Málnás túrókrémHozzávalók:50 dkg málna, 30 dkg túró, 4 ek méz, 1 tojás A málnát megtisztítjuk, szitán áttörjük. A tojássárgáját, mézet és a málnavelőt összekeverjük, hozzáadjuk az apróra morzsolt túrót, majd a masszát habosra vert tojásfehérjével lazítjuk. Kész is a nyár délutáni könnyű és egészséges desszertünk. Málnaszörp Horváth Rozi módraHozzávalók:1 kg málna, 6 dl víz, 1/2 tk szalicil, 1 kk borkősav Porcelántálban összeöntjük és összetörjük a málnát a vízzel és a tartósítószerrel, majd tiszta tüllzacskóba merjük a masszát, felakasztjuk és állni hagyjuk 12 órán keresztül, hogy magától kicsepegjen. Hiába szeretnénk, nyomkodni sajnos nem szabad. A lecsepegett folyadék súlyával egyenlő cukrot adunk hozzá, amit kevergetve feloldunk benne. Másnap szalicilos vízzel kiforrázott üvegekbe töltjük, majd légmentesen bedugaszoljuk.
4 könnyű málnás recept

Meggy-málna dzsem

Ha valaki kísérletezni szeretne különböző gyümölcskombinációkban eltett lekvárokkal, a meggy-málna összetételt jó szívvel ajánlhatjuk. Nem is kell 1:1 arányban keverni a gyümölcsöket, másfél kiló magozott meggyhez elég, ha egy kis tálkányi málnát keverünk, máris meghatározó ízzel gazdagítja lekvárunkat. Dzsem fix porral főzve kevesebb cukorral készíthető, sőt a főzési idő is nagyban lerövidül.
4 könnyű málnás recept

Málnás tiramisu

Hozzávalók:50 dkg fagyasztott málna, 1 doboz (25 dkg) mascarpone sajt, 1 citrom, 30 dkg cukor, 3 tojás, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag babapiskóta A málnát tegyünk egy tálba, várjuk meg míg kiolvad. Ízesítsük cukorral, citromlével ésvaníliás cukorral. Turmixoljuk, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek a mártásba.Egy másik keverőtálba tegyük a mascarpone sajtot (érdemes elolvasni a doboz tetején lévő receptet, hogy mennyi cukrot ajánl hozzá!), adjunk hozzá ízlés szerint cukrot, vaníliás cukrot valamint 3 tojássárgát. Keverjük jól össze. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, és azt is óvatosan keverjük a sajtos masszához.A babapiskótákat mártogassunk bele a málnaszószba, tegyük egy üvegtál aljára, majd egy réteg sajtkrémmel fedjük be. Utána ismét málnás babapiskóta kerül, és a végén sajtkrémmel fejezzük be.Tegyük hűtőbe a sütit legalább fél napra, hogy a piskóta jól átázzon. Tálaláskor nyakon önthetjük a maradék málnaszósszal. Készíthetjük tiramisu alapporból is, a dobozra írt recept alapján, ekkor kávé helyett málnaszószba kell mártani a piskótákat. Ügyeljünk arra, hogy bemártáskor minél több málnaszósz maradjon a babapiskóta felületén.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.