A Pilóta keksz házi változata szinte semmiben nem hasonlít az eredetihez, viszont nagyon finom.Nagyon sok bolti finomságnak el lehet készíteni az otthoni változatát, ami azért jó, mert ha az ember maga csinálja, akkor csak az van benne, amit belerak és semmi más.
Gyerekkorom – és persze felnőtt létem – egyik kedvenc előre gyártott édessége a Pilóta keksz. Nehezen tudnám megfogalmazni, hogy mit szeretek rajta, de szeretem és kész. Elég egyszerű darab, két kekszlap között némi csokikrém – ennél egyszerűbb felállás talán nem is létezik. Ezt a tulajdonságát figyelembe véve ez a finomság szinte az elsők között került fela muszáj-kipróbálni-az-otthoni-változatot elnevezésűlistámra, pláne miután rábukkantam Judit oldalán a végtelenül egyszerű receptjére.
Ez az ok szinte azonnal háttérbe szorult, amikor először szembesültem azzal, hogy öt gyerek hány darab Pilóta kekszet tud egyszerre, egy ültő helyében lenyomni. Talán nem mondok újdonságot, ha azt állítom, hogy kifizethetetlen mennyiséget. Most már tehát két okom is volt, hogy nekiálljak az otthoni Pilóta keksz gyártásnak nagyüzemi szinten.
A receptek böngészgetése közben arra is rá kellett döbbennem, hogy a krém pontosan ugyanaz, mint amit drága jó nagymamám használt a születésnapi csokis tortáim töltelékéhez és bevonásához. Nem nagyon hiszek a véletlenekben, de ez a momentum végképp meggyőzött. Kipróbáltam hát és azt kell mondanom, nagyon finom, de nincs sok köze a bolti változathoz, maximum abban, hogy ez is két kekszlapból áll, közöttük pedig istenikakaós krém csábít.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.