A téli szürkeség után valóságos felüdülés a zöld szín megjelenése a természetben. Üdesége magában hordozza a tavasz ígéretét. Egy friss, cukkinis tésztával az ígéretből könnyedén valóság lesz.
Tavasszal színekre vágyom. Meg friss ízekre. Olyan zöldségekre és gyümölcsökre, amelyektőlszínes lesza tányér, süt az ételekből az élet, a vidámság, az üdeség, a frissesség. A tavasz nekem zöld. Persze ott vannak a szebbnél szebb, színesebbnél színesebb virágok, de mégis, ha a tavasz szót hallom, nekem azonnal a zöld szín jut eszembe.
Ennek megfelelően aztán sok zöld(ség)et próbálok ilyenkor az ételekbe is becsempészni. Bár nagy a választék (spenót, borsó, spárga, saláta, bab, uborka), mindig kell egy kis újdonság.
Régóta szemezek a cukkinivel, mint alapanyaggal, de valahogy eddig nem sikerült olyan receptet találnom, amely meggyőzött volna arról, hogy kipróbáljam ezt a leginkább az uborkára hasonlító zöldséget. Ráadásul ezt a bizonytalanságomat a gyerekeim is fokozták, akik folyamatosan lebeszéltek a cukkini vásárlásról, mert az elbeszéléseik szerint eddig csupa kellemetlen élményben volt részük ezzel a zöldséggel kapcsolatosan. Nekem meg ugye semmilyen.
Itt lépett a képbe Adrienn, azAdri könyvmolyés azAdri árnyoldalblog szerzője, aki egy cukkinis tészta recepttel jelentkezett a Te&én a konyhában sorozatba. Így már nem lehetett mire hivatkozni, ki kellett próbálnom a cukkinit. És azt kell mondjam, ennél jobb döntést régen hoztam, a recept – apróbb módosításokkal – bekerült a család kedvenc tésztái közé.
Adrienn tizennégy évvel ezelőtt, férjhez menetele után kezdett el gyakrabban főzni. Legtöbbször a családjára – férjére, két kislányára és kisfiára főz -, de akkor sem riad meg a konyhai tevékenységtől, ha nagyobb vendégsereget kell ellátnia.
Kísérletező kedvű szakácsnak vallja magát, szeret új dolgokat kipróbálni, kitalálni, legyen szó különféle alapanyagok újragondolt párosításáról vagy éppen egy új receptről. Általában kedvtelésből, örömből süt-főz, de az is megesik, hogy receptbe fojtja bánatát, vagy stresszoldás céljából vág neki a konyhai tevékenykedésnek.
Bevallása szerint tudását főleg főzős műsorokból és szakácskönyvekből szerezte, de édesanyjától, nagymamájától, sőt még anyósától is lesett el különböző hasznos fortélyokat.
Adrienn szerint a jó recept ismérve, hogy pontos és emellett tartalmazza a sikeres végeredményhez szükséges apró fogásokat és trükköket is. Továbbá könnyen beszerezhető alapanyagokra épít vagy felsorolja a lehetséges alternatívákat, amelyekkel az egyes tételek helyettesíthetőek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.