Kóstoltál már kenyérből készült kávét?

kenyér
PUBLIKÁLÁS: 2017. november 30. 15:29
Azért, hogy kenyér soha ne kerüljön a hulladékba számos megoldást, ötletes ételt találtak ki elődeink. Ezek közül szemezgetünk.

Azért, hogy kenyér soha ne kerüljön a hulladékba számos megoldást, ötletes ételt találtak ki elődeink. Ezek közül szemezgetünk.

Kenyérkávé

Fölöslegben maradt kenyeret, kekszet, süteményeket, kukoricakenyeret és hasonlókat jó barnára megpirítunk, s közép-finomra megdarálunk. Ebből egy telt csészényire öntsünk rá egy és negyed liter tejet, hevítsük míg forr, szűrjük át, s e kávét öntsük csészékbe.

egészséges tisztítószer_kenyér

Kenyérvíz:

Pirítsunk 3 szelet durva búzaliszt kenyeret mérsékelt melegben arany barnára, a darálóval őröljük meg. Tegyük egy kannába, öntsünk rá 2 liter forró desztillált vizet, hagyjuk 5 percig kivonódni, s tálaljuk (szűrjük le, és csak a levét fogyasztjuk). A kenyérvíz gyakran ajánlott a “Mazdaznan öngyógymódban”.

Még több tipp a könyvből:Készítsünk fürdősót, fürdőmézet házilag

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.