Nagyon sokféle keksztípus létezik, nálunk a ropogós változatok az első számú kedvencek, abból is a mákos-citromos ízesítésű az abszolút nyerő.
Miután ezt így tisztáztam magamban, jöhetett a megvalósítás, vagyis az érdemi munka.
Lapos, keskeny, hosszú… Ez a három szó lebegett a szemem előtt, miközben a neten szörföztem a képtalálatok között. Úgy indultam neki, hogy kelleni fog egy sós és édes recept is, az elvárásaim között pedig ott szerepelt, hogy az elkészítése legyen egyszerű és gyors.
Túl sokat kívántam volna? Eleinte úgy tűnt, hogy igen. Nagyon sok klassz receptet találtam, amely a végeredmény formáját tekintve tökéletes lett volna, de vagy keleszteni kellett őket, vagy néhány órán át pihentetni a hűtőben, nekem pedig erre este kilenc óra után nem nagyon van időm. Ja, mert persze én legtöbbször akkor tudok sütni, amikor végre mindenkit ágyba parancsoltam. Vagyis késő este… de legalább isteni illatok között hajtuk álomra a fejünket. Ez is valami.
Aztán szembejöttPiszkereceptje. Először csak a képet láttam, de utána gyorsan a receptet is elolvastam. És tudtam… tudtam, hogy ezt kerestem. Az alap egy citromos, ropogós keksz, amelyet számtalan módon lehet variálni. Az eredetiben mákos-szezámos változat olvasható. Én nem vagyok nagy barátságban a szezámmaggal, ezért azt kihagytam. Vannak fura szokásaim, na. A milánói makarónit is kovászos uborkával eszem.
De ez a keksz maga az álom szezámmag nélkül is. Olyanigazikeksz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.