A virágpor egyike a legtartalmasabb és legtisztább természetes élelmiszereknek, hihetetlen táplálkozási és gyógyászati értéke évszázadok óta ismert.
elveszi az étvágyat, miközben nem leszünk éhesek, így jelentősen hozzájárul a fogyókúrához, ráadásul nagy hatékonysággal képes a vastagbelet a májat és a gyomort méregteleníteni. Hatékony táplálék kiegészítő gyermekek, serdülők és felnőttek számára bármilyen életkorban. A virágpor az egyetlen természetes élelmiszer, mely tartalmazza mind a 22 összetevőt - aminosavat -, melyekből az emberi test felépül.
A méhek ajándéka - nekünk
Tény:20 gramm nyers virágpor, kb. 900 gramm zöldség és gyümölcs tápanyagtartalmának felel meg. Gondoljunk csak bele, ez egy hihetetlen adat!
A virágpor mindenki számára nagy lehetőségeket tartogat, legyen szó valamilyen betegségről, vagy csak egyszerűen az egészséges, hosszú betegségmentes életről.Napjainkban a világon, évente több mint 10.000 tonna virágport fogyasztanak el évente az emberek élelmiszerként.
A méhek kizárólag azokat a virágpor-szemeket gyűjtik össze, amelyeknek a legnagyobb a tápanyagtartalma, továbbá azokat, amelyek nitrogénben gazdagok. Kevesen tudják, de az ember számára a nitrogén sokkalta fontosabb, mint az oxigén.
A méhek rászállnak a virágokra megkeresik a pollenszemeket, majd összekeverik a legjobb virágporokat egy ragacsos anyaggal. Ezt követően belemártják hátsó lábukat és így szállítják el a virágport biztonságosan a kaptárakba.
Igazi szuperélelmiszer!
A virágpor az egész szervezetben fokozza a sejtszintű folyamatokat és katalizátorként ösztönzi a sejtközi anyagcserét anélkül, hogy alapvetően módosítaná a normál élettani aktivitást. A virágpor méregteleníti a szervezetet! Sokoldalú hatásai nemcsak egyetlen specifikus élettani funkciót szabályoznak a testünkben, hanem aktiválják a szervezet biológiai rendszerét.
Oroszország elhíresült százévesei általában méhészek voltak, akiknek az étrendje nagy mennyiségű méz-maradékot tartalmazott, azaz a kaptárak alján található, virágporral telített mézet. A virágpor a mentális képességektől kezdve a fizikai teljesítményig számtalan téren kifejti drámaian pozitív hatásait.
Egy egészséges ember a virágpor rendszeres fogyasztásával a következőket tapasztalhatja:
1.Védelem a vitamin-, ásványanyag- és aminosavhiány ellen, különösen terhesség, szoptatás és fokozott fizikai vagy szellemi igénybevétel esetén.
2.Optimális fizikai és szellemi teljesítményt ér el.
3.A teste nagyobb ellenállást tud kifejteni a külső behatásokkal szemben, erősebb lesz az immunrendszer.
4.Megelőz bármilyen anyagcserezavart, ami a későbbiekben különböző súlyos betegségeket idézhetne elő.
Külsőleg és belsőleg is jótékony hatással bír
A virágpor biztosítja a szervezetünknek azokat a kémiai anyagokat, amelyek a mirigyeket, az izmokat, a hajat és a létfontosságú szerveket alkotják. A virágpor az elhasználódott sejtek vagy szövetek regenerálódásához szükséges anyagokat is tartalmazza. Többek között emiatt van jelen ma már számos elismert arckrémben.
A virágpor rendkívüli módon hat a gyomor- és bélfunkciókra, krónikus székrekedés és egyes esetekben olyan hasmenés ellen is hatékony, amely ellenáll a szintetikus antibiotikummal végzett kezeléseknek. Szabályozza a bélműködést a káros baktériumok legyengítésével vagy elpusztításával, miközben a bélflóra hasznos baktériumainak növekedését elősegíti.
Semlegesíti a különböző toxinok, környezeti mérgek, szintetikus anyagok és élelmiszer adalékanyagok katabolikus hatását, ezáltal támogatja az egészséges sejtek termelődését, gondoskodik a jobb egészségi állapotról és a hosszabb élettartamról.
De vigyázat!A fent leírtak leírtak jelentős része csak a nyers virágporra vonatkozik, a szárított virágpor a szárítás során sokat veszít képességeiből.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.