A csokis pöfeteg sütemény maga a tökéletesség: egyszerű és csokis.Néha nem is kell ennél több.
Ez a kívül ropogós, belül kissé ragacsos finomság tényleg a legegyszerűbb, mondhatni elemi alapanyagokból készül.
Előkészítési idő:
Főzési, sütési idő:
Összes idő:
Egyszerű mennyei édesség csokiimádóknak
Hozzávalók
20 dkg cukor
15 dkg liszt
6 dkg kakaópor
6 dkg vaj
2 közepes tojás
½ csomag sütőpor
1 narancs reszelt héja
porcukor a forgatáshoz
Elkészítés
A porcukor kivételével gyúrjuk össze az összes alapanyagot.
A masszát csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe egy órára.
Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.
Formázzunk a hideg tésztából diónyi gombócokat és hempergessük meg őket porcukorban.
Helyezzük a gombócokat sütőpapírral bélelt sütőlemezre (hagyjunk helyett közöttük, mert sülés közben kissé kilapulnak és megnőnek).
Az előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük készre a pöfetegeket.
Tegyük félre a kész süteményeket és hagyjuk teljesen kihűlni őket, hogy megszilárdulhasson a külsejük és kellemesen ropogós legyen a belsejük.
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.