Bár az ősz eddig remek kirándulásra való időket hozott, hamarosan jöhet a zimankó. Ideje felkészülni és megelőzni a bajt!
Ha létezik közöttetek olyan léhűtő természetjáró, aki még nem szedett a télre a természet csodálatos C-vitamin bombájából, akkor gyorsan cselekedjen! A csipkebogyó szezonjának hamarosan vége, mi pedig egy igazi elixírrel szeretnénk megóvni egészségeteket a téli túrákra is.
A mézbe áztatott fokhagyma-citrom-csipkebogyóhús (vagy helyette a hámozott gyömbérszelet) ősztől tavaszig természetes gyógymód a meghűléses betegségekre, torokfájásra, rekedtségre, légúti betegségek megelőzésére. A gyógyméz 2-3 hónapig eláll a hűtőben. Érdemes tripla adagot készíteni, mert gyorsan fogy.
Elkészítés Rakjuk az üvegbe a hámozott, szeletelt citromot, a hámozott gyömbért vagy csipkehúst, és a tisztított fokhagymát. Öntsük fel mézzel, zárjuk le, tegyük hűtőszekrénybe. 3-5 nap alatt a citromtól besűrűsödik és összeérik a torokszirup. Reggel-este teáskanálnyit fogyasszunk el a gyógymézből! Az esti lefekvés előtt 3 dl meleg teába tett 1 evőkanálnyi méz nemcsak segíti az alvást, hanem hadat üzen a kórokozóknak is. Megelőzésre teaként is használhatjuk a csipkebogyót vagy hámozott gyömbérszeletet. 2 teáskanálnyi csipkehúst este 2 dl cukormentes, szoba hőmérsékletű teába áztatunk. Éjjel kiázik a csipkehús hatóanyaga, és a leszűrt tea éhgyomorra elkortyolva fejti ki jótékony hatását.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.