Zöld ételek, amiket minden nap enni kell

egészség
PUBLIKÁLÁS: 2016. június 03. 19:00
Íme atíz legnépszerűbb zöld élelmiszer, amit érdemes beépíteni a mindennapi étrendünkbe.

Íme atíz legnépszerűbb zöld élelmiszer, amit érdemes beépíteni a mindennapi étrendünkbe.

Zöld ételek

1. Egy egyszeri 100 grammnyi adag nyers kelkáposzta már tartalmazza a következő vitaminokat és nyomelemeket: 10% kálium, 35% -a folát, 200% C-vitamin, és hatalmas adag881% K-vitamint.

Ezen túlmenően, kelkáposzta rendelkezik a legmagasabb szintű antioxidáns tartalommal a zöldségek között. Emellett különösen gazdag lutein forrás is, amely, mint kutatások azt már bizonyították, kiváló a vastagbélrák megelőzése szempontjából.

2. Avokádó: Első pillantásra, az avokádó táplálkozási profilja nem olyan lenyűgöző, mint a kelkáposztáé.Az avokádóban nincs túl sokvitamin ésásványi anyag. És mégis, ez a gyümölcs is nélkülözhetetlen, lássuk miért:

Először is, a avokádó tartalmaz egy kiváló gyulladásgátló vegyületet. Egy kutatásban, ahol avokádó használtak kiegészítésére szintetikus, nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek mellé (NSAID-ok) a krónikus fájdalommal élő betegeknél, kimutatták, hogy avokádó biztonságosan, hatékonyan, és jelentősen csökkentia fájdalmat 6 hét terápia után.

10-Super-Green-Foods-To-Eat-Every-Day

Másodszor, az avokádó tele van fito-kemikáliákkal, amelyekerősítik és védika sejteket.

Harmadszor, azegészséges zsírtartalma lehetővé teszi, hogy a szervezet megkösse alikopint, a béta-karotint, a luteint az avokádó mellé fogyasztott ételekből.

3. Zöld Tea: Ellentétben a fekete párjával, a zöld tea rendkívül gazdag nem oxidált polifenolokban, mint a katekin.

Ezek a polifenolok megakadályozzák a rákos sejtek képződését, csökkentik a koleszterinszintet, és segítenek az Alzheimer-kór, Parkinson-kór, és atheroscierosis tüneteinek enyhítésében is.

4. Zöld színű paprika: zöld paprikát a magas lutein tartalma teszi nélkülözhetetlenné. Alutein segít az olyanszembetegségek megelőzésében, mint például a szürkehályog és a makula degeneráció, ez még nem minden. Karotinoid tartalma miatt, a potenciális szívbetegségek megelőzésére, valamint 2. típusú cukorbetegség esetén is kiváló tápanyagforrás.

5. Kelbimbó: Bár a C-vitamin és K -vitamintartalma nem olyan magas, mint a kelkáposztáé, azértmég mindig elégszámottevő- a 142% és 221% DV, /100 gramm kelbimbó.

Emellett akálium szintje sem elhanyagolható (8%), a folát (15%), és a triptofán (13%).

kivi

6. Kivi:A Kivi, mint tudjuk rendkívül gazdag C-vitaminban, sokkal inkább, mint a híres ellenfele a narancs. Olyannyira, hogy 100 gramm kivi közel 80% -kal több C-vitamint tartalmaz, mint 100 gramm narancs.

És mi az előnye, asok C-vitaminnak? A kutatók azt találták, hogy ha olyan magas C-vitamin tartalmú gyümölcsöket fogyasztunk, mint a kivi, az csökkenti az olyan légúti tüneteket, mint nehézlégzés, légszomj, krónikus vagy éjszakai köhögés, valamint egyes náthák esetében is felgyorsítja a gyógyulást. Ezért a kivihasznos lehet az asztmában szenvedőknek is.

7. Zöldbab: a zöldbab az egyik leggazdagabb szilícium forrás. Bár a szilíciumot nem túl gyakran említik a táplálkozási útmutatók, egyre több a tudományos bizonyíték arra vonatkozóan, hogy ez az ásványi anyag nélkülözhetetlen az egészséges csontképződésnél.Eltekintve szilíciumtól, zöldbab is kiváló forrása az antioxidáns likopinnak, luteinnek, és a béta-karotinnak.

8. Uborka: az uborka belső tisztítószer; fogyasztása segítségével segítünk aszervezetünknekavegyi mérgek és a lerakódott egyéb méreganyagok kiürítésében. Az uborka istöbb rákellenes vegyületet tartalmaz,mert a kutatások azt bizonyítják,hogy gazdag antioxidánsokban.

Emellett az uborkais lehet egy jó alternatív módafájdalomcsillapításban, főleg azízületi gyulladások és egyéb gyulladásos betegségek esetén. Uborkában ugyanismegtalálható egy fájdalomcsillapító hatású összetevő, adiklofenak-nátrium, ami egyik összetevője az általunk ismert és népszerű Voltaren fájdalomcsillapítónak is, ami, egynem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer.

uborka3

9. Zöld olajbogyó: Bár olajbogyó nem egy vitamin és ásványi anyag bomba, viszont nagyonerős antioxidáns tartalma miatt kihagyhatatlan a listánkról. Mindössze 10 mg napi zöld olajbogyó fogyasztása elegendő ahhoz, hogy megfigyelhető javulás lépjen fel magas koleszterinszint esetén. A zöld olajbogyó hatását vizsgálták az emlőrák megelőzésében valamintaz allergiás tünetek csökkentésében is, kimutatható sikerrel.

10. Spenót: Száz gramm nyers spenót jó adag vasat és folsavat tartalmaz. Ajánlják mindennapi fogyasztását amenopauzás években, de a fogamzás elősegítésére is hatékony. A kutatásokazt mutatják, hogy a spenót javítja az egyensúlyt, és segít a korral járó izületi bántalmak kezelésében.

Természetesen, amikor azt mondjuk, "zöld", nem csak a színre gondolunk. Ahhoz, hogy igazán zöldek legyenek a fent említett zöldségek és gyümölcsök, fontos, hogy vegyszermenteseket fogyasszunk belőlük.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.