Az étkezési kultúra fejlődése magával hozta a fűszerek egyre szélesebb körű használatát.
Ma megcsodálunk egy-egy fűszerkertet, de kevesen emlékeszünk arra, hogy régen, a falusi konyhakertekben a háziasszonyok maguk termelték meg a fűszernövényeket: petrezselymet, kaprot, majoránnát, rozmaringot, kakukkfüvet, tárkonyt, szurokfüvet, zsályát, csombort.
Mit teszünk mi most? Ugyanezt tesszük a teraszon, erkélyen cserépben - írja aFőzz otthon blog.
Milyen fűszernövényeket nevelj cserépben?
Ez több tényezőtől függ, elsősorban attól, hogy mennyi helyed van a cserepek elhelyezésére.Arrakell gondolnod, hogy amikor a kis növényt megvásárolod, egy-két nap után át kell ültetned egy nagyobb cserépbe, mert különben nem fog fejlődni, sőt tönkre is mehet. Átültetésükhöz 15, 20 és 25 cm-es cserepeket, vagy balkonládákat használhatsz. Petrezselymet, kaprot nem érdemes otthon nevelned, mert megveheted a piacokon, ráadásul a kapor nem is igazán szép látvány, és elég magasra nő.
Tájékoztatásul néhány javaslat:
Mire van szükségük a fűszernövényeknek
Mire használhatod a zöld fűszereket?
A fűszerek elsőrendű feladata az ételek élvezeti értékének növelése, de ezen kívül más értékes tulajdonságokkal is bírnak:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.