Hiszen itt vannak nekünk a gabonafélék, amelyek tulajdonképpen az egészséges táplálkozás alapját képezik. Ideális esetben. Ez persze nem azt jelenti, hogy megrohamozzuk az áruházak cukrozott sütikkel és péksüteményekkel tömött polcait! Az nem ér, azzal többet ártunk, mint használnánk, akkor már inkább együnk húst. De azoknak, akik komolyan veszik a megtisztulás és megújulás időszakát, néhány ízletes és ötletes gabonaétel recepttel szeretnék kedveskedni. Alapok A hét fő gabona: a rizs, az árpa, a köles, a rozs, a zab, a kukorica és a búza, de ne feledkezzünk meg az amarántról sem, ami manapság már kisebb üzletekben is beszerezhető.
Úgy tartották, hogy a hét napjai a bolygókkal, és a bolygóknak megfeletetett istenségekkel állnak szoros kapcsolatban. Minden gabona a Nap gyermeke, ám mivel a Naprendszer bolygói mind más és más hatással vannak a gabonafélékre, a különböző gabonák eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek.
A következő sorozatban minden napra írunk egy receptet.
A rizst előző éjszaka beáztatjuk, másnap megmossuk, és kétszeres mennyiségű vízben főzzük. Amikor már majdnem kész, hozzáöntjük a vegyes zöldséget, és megfűszerezzük. (Ha nem mirelitből készül, korábban kell melléfőzni az apróra vágott zöldségeket!) Ha kihűlt, hozzákeverjük a tönkölylisztet, apró pogácsákat formázunk belőle, és a morzsába forgatva kevés olajon aranybarnára sütjü
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.