Pohárkrém recept gesztenyéből

természetesen
PUBLIKÁLÁS: 2015. november 02. 15:09
Idényfinomság a gesztenye, íme egy könnyen elkészíthető, nagyon finom krém recept ínyenceknek!

Idényfinomság a gesztenye, íme egy könnyen elkészíthető, nagyon finom krém recept ínyenceknek!

Hozzávalók:
  • 5 tojássárgája
  • 3 tojásfehérje
  • 8 dkg barna- vagy nyírfacukor
  • 10 dkg fehér csoki
  • 11 dkg cukrozatlan gesztenyepüré
  • 4 cl rum
  • 3 levél zselatin
  • 5 dl tejszín

gesztenye
Elkészítés:A tojássárgáját a cukor ¾ részével gőz fölött keverjük fehéredésig. Olvasszuk fel a fehér csokit. A gesztenyepüréhez adjuk hozzá a rumot, és keverjük simára. A fehér csokihoz és a rumos gesztenyéhez adjuk hozzá a tojássárgája masszát, és óvatosan keverjük össze.
A zselatint áztassuk be langyos vízbe, oldjuk fel, és keverjük bele a csokimasszába. Verjünk habot a tojásfehérjéből és a megmaradt cukorból. Lassan forgassuk bele a csokimasszába. Az elkészült krémet osszuk szét poharakba.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.