Idényfinomság a gesztenye, íme egy könnyen elkészíthető, nagyon finom krém recept ínyenceknek!
Hozzávalók:
- 5 tojássárgája
- 3 tojásfehérje
- 8 dkg barna- vagy nyírfacukor
- 10 dkg fehér csoki
- 11 dkg cukrozatlan gesztenyepüré
- 4 cl rum
- 3 levél zselatin
- 5 dl tejszín
Elkészítés:A tojássárgáját a cukor ¾ részével gőz fölött keverjük fehéredésig. Olvasszuk fel a fehér csokit. A gesztenyepüréhez adjuk hozzá a rumot, és keverjük simára. A fehér csokihoz és a rumos gesztenyéhez adjuk hozzá a tojássárgája masszát, és óvatosan keverjük össze.
A zselatint áztassuk be langyos vízbe, oldjuk fel, és keverjük bele a csokimasszába. Verjünk habot a tojásfehérjéből és a megmaradt cukorból. Lassan forgassuk bele a csokimasszába. Az elkészült krémet osszuk szét poharakba.