A narancshéj vigyora – finomságok Halloween-re!

Halloween
PUBLIKÁLÁS: 2015. október 30. 13:30
Egy ünnepi alkalom a hangulatról is szól – kreatív otthonokban nemcsak a dekoráció, de még az ételek is ezt szolgálják! A Halloween remek lehetőség fantáziánk kiélésére, ami az ételkészítést illeti!

Egy ünnepi alkalom a hangulatról is szól – kreatív otthonokban nemcsak a dekoráció, de még az ételek is ezt szolgálják! A Halloween remek lehetőség fantáziánk kiélésére, ami az ételkészítést illeti!

Ha úgy igazán hangulatba szeretnénk kerülni Halloween alkalmából, teremtsük meg a feltételeket hozzá! Ne csak a dekorációval kápráztassuk el vendégeinket – no meg saját magunkat -, hanem a felszolgált ételekkel is! A hátborzongató Halloween tökéletes lehetőség arra, hogy ötletes, finom és egyben rémisztő fogásokat tálaljunk! Lássunk néhány kiváló tippet.

1. Narancshéjas szendvicsek

Lényegük nem az, hogy narancshéj van a szendvicsen – hanem az, hogy a „kitakarított” narancshéjakat, melyeknek szemet, szájat és orrot rajzolunk, megpakoljunk szendvics alapanyagokkal: készítsünk keveréket salátával (saláta mix-el), babbal, mustárral, citromlével, gyömbérrel, sóval, olívaolajjal, szalámi darabkákkal, répával és egy kis ecettel.

A zöldségek mutatósan kilógnak majd a szem- és szájnyíláson. Többedmagával a narancshéjban felszolgált szendvics igazán mutatós látvány a tálcán!

2. Szellemformájú sütik

Abszolút gyerekbarát! Lehet sima, ízlés szerinti sütemény tésztából, amit aztán szellemformára vágunk ki sütemény kiszúróval, vagy kukoricakenyérből, mely – bár nem desszertnek számít – édes ízű.

3. Sonkával körbetekert pálcák

Könnyen lehet a Halloween party kedvence - mindig jól jön, ha gyors, kézzel is elfogyasztható fogásokat szolgálunk fel. Tartalmuk legyen könnyű krémsajt, egy evőkanál apróra vágott snidling, kecskesajt, fűszerek, só és bors. Ezeket tekerjük be a sonkába és fűzzük majd a pálcikára.

4. Zöldség darabok mártogatóssal

Zöldpaprika, piros paprika, uborka és sárgarépa szeleteket egyaránt felhasználhatunk hozzá. Vágjuk őket nagyobb darabokra és kínáljuk fűszeres mártással.

A mártás alapja krémsajt. Ezt kell összekeverni ¼ csésze vágott, aszalt paradicsommal, melyet olajban tartottak, ¼ csésze kimagozott Kalamata olajbogyóval, 2 teáskanál vágott kapribogyóval, 2 finoman összetört fokhagyma gerezddel, 2 evőkanál vágott, sült, szárított piros paprikával, 2 teáskanál citromlével, sóval, borssal és ½ csésze apróra vágott, friss bazsalikommal.

halloween

5. Tökbe szúrt salátás pálcikák

Egy tetszés szerinti méretű dísztökbe hosszú pálcákat fogunk szúrni, melyek végén jégsaláta darabok, egy-egy uborkaszelet és koktélparadicsom van. A salátához a mártás 1 csésze majonéz, 1 csésze tejföl vagy sima joghurt, 1 teáskanál durvára őrölt fekete bors, 2 és fél evőkanál friss citromlé, 1 és fél teáskanál csípős paprika szósz, 1 és fél csésze morzsolt kék sajt felhasználásával készül. A mártást összeállítjuk és a kék sajtot utólag keverjük bele. Hűtsük le, majd a pálcikára szúrt zöldségekhez tálaljuk. A tököt díszíthetjük fekete műpókokkal is!

6. Előétel „szemek”

Kissé bizarr látvány a tálcán, de kifejezetten Halloween hangulatot kölcsönöz! Olívabogyóból 2/3 csészényit használjunk fel. Kell még hozzá 3 evőkanál friss citromlé, 2 evőkanál balzsamecet, 2 evőkanál friss zsálya levél, 1 és fél teáskanál kóser só, ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors, bőr nélküli csirkemell, 16 kicsike darabra vágva. 16 kis gomba, 8 kerekre vágott répadarab, 4 kis, kimagozott fekete olívabogyó, felébe vágva; 4 nagy, töltött zöld olívabogyó, szintén félbevágva.

Az apró csirkedarabkákra kerülnek majd a szemet formázó zöldségek, melyeket fogvájóval vehetünk a szánkba!

7. Előétel „denevérek”

Nemcsak mutatós, de finom is! Egyszerűen elkészíthető Halloween-falatok, kecskesajt, krémsajt, pesto és néhány csipsz darab segítségével! A sajtból apró golyókat készítünk.

Szükséges hozzá 1 csomag krémsajt, kecskesajt szobahőmérsékleten, ¼ csésze pesto, 1 evőkanál durvára őrölt fekete bors, 2 evőkanál mák, 8 kimagozott olajbogyó, 32 háromszögletű kukoricacsipsz vagy tortilla csipsz. A kétféle sajt és a pesto keverékét 40 percre hűtsük be, majd formázzuk golyókká és forgassuk bele a mákba és a borsba. Két olívabogyóból készülnek a szemek, a csipszek pedig a denevérek szárnyaiként szolgálnak majd.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.