Datolyaszilva, az ősz - tél legédesebb gyümölcse

zöldségek
PUBLIKÁLÁS: 2015. október 08. 19:05
Gyakorlatilag, csak az elmúlt években lett népszerű nálunk az egyik legédesebb őszi-téli gyümölcs, a Sharon vagy más néven datolyaszilva, kákiszilva.

Gyakorlatilag, csak az elmúlt években lett népszerű nálunk az egyik legédesebb őszi-téli gyümölcs, a Sharon vagy más néven datolyaszilva, kákiszilva.

Ez a finomság igazi kedvenc lehet a hosszú, hideg téli hónapokban, de az egészségünkre gyakorolt hatása sem elhanyagolható! De honnan is ered pontosan és miért is fogyasszuk? Íme a válaszok! A kákiszilva Kelet-Ázsiából származik, de Dél-Koreában és Japánban is nagyon közkedvelt. Színe mély narancssárga, formája gyakorlatilag a paradicsoméhoz hasonló.

datolyaszilva

Finom, édes, lédús húsa szintén narancssárga és tele van a szervezetünk számára fontos vitaminokkal (B-és C-vitamin), valamint vassal és rostokkal.

A sharon, a sárgarépához és a sütőtökhöz hasonlóan kitűnő béta-karotin forrás. Íze nagyon hasonlít a sárgabarackéhoz, állaga inkább olyan, mint egy szilva. Akkor a legjobb, ha nyersen fogyasztjuk, ugyanakkor remek párosítás lehet süteményekhez, fagylaltokhoz, vagy gyümölcsmártásként, esetleg lekvárként.

A legújabb kutatások szerint pedig a datolyaszilva nemcsak nagyon finom, de remek szívvédő csodaszer is lehet, ha rendszeresen fogyasztjuk! Kutatások ugyanis kimutatták, hogy csökkenti a szívroham kockázatát.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.