A túró egy lágy aludttejrögökből álló tejtermék. Hazánkban gyakran használt alapanyag, a belőle készült tortának pedig számos receptje ismert. Ti kóstoltátok már a zselés változatot?
Elkészítési idő:2 óra 10 perc
Hozzávalók a tésztához
10 dkg vaj, 25 dkg finomliszt, 3 tojás, késhegynyi só. A töltelékhez: 6 tojás, 25 dkg cukor, 2 dl tej, 1 csomag (6 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való), késhegynyi só, 75 dkg tehén-túró.
A forma kikenéséhez: vaj. A tetejére: gyümölcslekvár, 1 csomag narancsízű zselépor.
Elkészítés
A tésztához valókatgyors mozdulatokkal összegyúrjuk, éshűtőszekrénybetesszük, amíg a töltelék elkészül. Utóbbihoz a tojásokat a cukorral habosra keverjük. A tejet a pudingporral meg a sóval simára dolgozzuk, a cukros tojáshoz adjuk.
Atúrót áttörjük, és apránként hozzáadjukaz előző masszát (nem a túrót keverjük be-le, mert nehezebben keveredik el).
A tésztával egy kivajazott, 23 centi átmérőjű tortakarikát egyben kibélelünk úgy, hogy magas pereme is legyen, és véletlenül se lyukadjon ki sehol, mert akkor a töltelék kifolyik.
Atúrósmasszát beleöntjük, majd előmelegített sütőben,közepes lánggal 75-80 percig sütjük.
Megvárjuk, amíg kihűl, végül atetejét gyümölcszselével beszórjuk, majd az előírás szerint elkészített zselével bevonjuk, és hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.