Mivel nagyon kevés feldolgozási folyamatnak van kitéve, a fehér tea a legtermészetesebb állapotban őrzi antioxidánsait. E tulajdonsága a lehető legegészségesebb teák közé sorolja. A tanulmányok kimutatták, hogy a fehér tea ugyanazokat az antioxidánsokat tartalmazza, mint a zöld tea, és ezek még aktívabbak, mint zöld unokatestvérének antioxidánsai. A fehér és a zöld teában azonosított antioxidánsok bizonyítottan segítik az emberi szervezetet a rák, a szívbetegség és a magas koleszterinszint elleni harcban.Kimutatták, hogy afehér tea javítja az immunrendszertis. Úgy tűnik, hogy sajátos módon képes harcolni a baktériumok és vírusok ellen. Magas fluoridtartalma miatt fogszuvasodás megelőzésére is fogyasztják, ugyanakkor a szájsebek kialakulását is megakadályozza. Afehér teaíze többnyire azokat a teafogyasztókat vonzza, akik afekete teáttúl nehéznek, a zöld teát pedig kissé zöld ízűnek találják. Nagyon könnyű és finom, utóíze sima, egy leheletnyi édességgel fűszerezve. Sőt, ha eddig édesítőszerrel fogyasztottuk a teát, az első csészefehér teátajánlatos anélkül kipróbálni. Előfordulhat, hogy egyáltalán nem érezzük szükségét az édesítésének, illetve sokkal kevesebb édesítést igényel, mint a többi kedvenc teánk.Afehér teáttöbbnyire Kínában és Japánban termesztik, bár manapság India, és Sri Lanka Darjeeling régióiban is foglalkoznak vele. Mivel egyre népszerűbb, sokkal könnyebb beszerezni is, mint az elmúlt években. Tény, hogy a legtöbb teaforgalmazó vállalat kezdi piacra dobni a különböző fehér tea-fajtákat. Ma már fogyasztásra kész palackokban is megtalálható.Mivel afehér teaigen érzékeny, forráspont alattihőmérsékletű vízben kell forrázzuk. Csupán 3-5 percig kell áztatni, és annak ellenére, hogy igen halvány színűnek tűnhet, tökéletesen készen áll a fogyasztásra. Megtapasztalhatjuk, hogy kevés aromával rendelkezik, ám az édeskés és finom. Afehér teaforrázás előtt kicsit másként néz ki, mint a fekete vagy a zöld tea, ömlesztett formában többnyire kissé ezüstös.Napjainkban minden nagyobb teagyártó vállalat legalább egy fajta fehér teát forgalmaz. Ömlesztett formában is rendelkezésre áll, bár egyre gyakoribb tasakos vagy azonnal fogyasztható formában. Afehér teafinom íze gyakran önmagában is élvezhető. Viszont remek kiegészítője lehet különböző ételeknek is. Tálaljuk finoman ízesített ételekkel, mint például pogácsával, sima sajtokkal és nem túl fűszeres csirke-és halételekkel.
Az étel- illetve teaimádók azzal kísérleteznek, hogyan használhatják főzéshez is ezt az ízletesfehér teát. Ma már sok recept létezik, melyek afehér teátmártások, különösen a hal- és a csirkeételekhez való mártások ízesítéséhez ajánlják. Mivel afehér teanem tartalmaz sem cukrot, sem pedig zsírokat, ételek fűszerezéséhez is nagyon egészséges. Enyhén édeskés és finom íze könnyűséget kölcsönöz az ételnek. Ha eddig nem tettük, mindenképpen próbáljuk ki afehér teát. Finom édeskés és könnyű ízét örömmel befogadhatjuk szokásos italrepertoárunkba. Ugyanakkor, biztosak lehetünk benne, hogy egészséges és ízletes élményben lesz részünk!Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.